E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiAlmanya'da resesyon riski artıyor---

Almanya'da resesyon riski artıyor

Almanya'da resesyon riski artıyor
03 Ekim 2019 - 14:04 borsagundem.com

Almanya'da resesyon riski, ekonomik sıkıntının hizmet sektörüne de yansıması ile birlikte artıyor

Almanya'da ekonomik sıkıntılar, hizmet sektöründeki keskin yavaşlamanın ülkenin sanayi krizinden kaynaklanan olumsuzlukların yayılmakta olduğunu işaret etmesi ile birlikte kendini daha güçlü bir şekilde hissettiriyor.

Zayıflık halen büyük ölçüde imalat sektöründe yoğunlaşırken, hizmet sektörü göstergesinin Eylül ayında aşağı yönlü revizyonu, Avrupa'nın en büyük ekonomisinden gelen negatif haberlere bir yenisini ekledi. IHS Markit'e göre, veriler teknik resesyonun neredeyse kesin göründüğünü işaret ediyor.

Benzer bir tablo, Brexit endişelerinin sürdüğü bir ortamda Avrupa ekonomisi için de geçerli. Euro Bölgesi hizmet sektörü büyümesi de bu ay yavaşladı ve İngiltere'de sektör beklenmedik bir şekilde daraldı. Bu durum, şirketlerin zaten işlerini olumsuz etkileyen belirsizliğe daha fazla katlanamayacağını gösteren bir uyarı işareti niteliğinde.

Almanya verileri ülke tahvillerinin değer kazanmasına yol açtı ve 10 yıl vadeli Alman tahvillerinin getirisi 3 baz puan düşerek eksi yüzde 0.58 seviyesine indi. Bu kağıdın faizi 5 aydır eksi bölgede ve ekonomik görünüme ilişkin artan endişeleri yansıtıyor.

Almanya'nın beş önde gelen ekonomik kurumu bu hafta ekonomik büyüme tahminlerini aşağı çekti ve DIW'den Claus Michelsen, sanayi kesimindeki resesyonun bu sektöre hizmet sağlayan şirketleri de etkilemekte olduğunu söyledi.

Almanya'da hizmet PMI Eylül'de beklentinin altında kaldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)