E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAlmanya'da polis ile çevreciler arasında arbede---

Almanya'da polis ile çevreciler arasında arbede

Almanya'da polis ile çevreciler arasında arbede
14 Eylül 2018 - 08:00 borsagundem.com

Almanya'da polis, Köln'deki Hambach Ormanı'nda ağaçların linyit madeni için kesilmesini engellemek amacıyla kamp kuran çevrecileri tahliye etmek istedi. Çıkan arbedede bir polis yaralandı

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletindeki Köln ile Kerpen şehirleri arasında bulunan ormanlık alanda yaklaşık 4 bin kişinin görev yaptığı operasyonda çıkan arbedede bir polis yaralandı.
Bir polis aracının ormanın dışında molotofkokteylli saldırıya uğradığı, şans eseri yaralananın olmadığı bildirildi.

Polis, 3 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Aachen polisi, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, kendilerine karşı son bir haftadır saldırıların arttığını belirterek, protestoculara sakin olmaları ve güvenlik güçlerinin talimatlarına uymaları çağrısında bulundu.

Ormandaki operasyon devam ediyor.

Yaklaşık 12 bin yıllık tarihe sahip Hambach Ormanı'nda bulunan asırlık meşe ve kayın ağaçlarını koruduklarını savunan çevreciler, enerji şirketi RWE tarafından işletilen Avrupa'nın en büyük linyit madeni ocağının genişletilmesi için ormanın her geçen gün daha da küçüldüğüne dikkati çekiyor.

Çevreciler, ormandaki ağaçların yüzde 90'ının maden için kesildiğini iddia ediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)