E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAlmanya'da okullar ve dükkanlar açılıyor---

Almanya'da okullar ve dükkanlar açılıyor

Almanya'da okullar ve dükkanlar açılıyor
16 Nisan 2020 - 08:40 borsagundem.com

Almanya, korona virüs yasaklarında gevşemeye gidiyor, okullar ve bazı dükkanlar açılacak

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Almanya'nın virüsle mücadelede "kırılgan da olsa bir başarı" kazandığını ve yavaş yavaş yasaklarda gevşemeler yapılacağını söyledi. Buna göre Almanya'da bazı dükkanlar önümüzdeki hafta açılacak, okullarda da 4 Mayıs'tan itibaren
ders zili çalmaya başlayacak.
Başbakan Merkel ve 16 eyaletin valisi Çarşamba günü sosyal mesafe kurallarının 3 Mayıs'a kadar yürürlükte kalması üzerinde uzlaşırken; 3 Mayıs'tan sonraki süreci görüşmek için 30 Nisan'da
tekrar bir araya gelecekler.
Bu kararlar neticesinde aralarında bisiklet satıcıları ve kitapçıların da olduğu 800 metrekareden küçük işyerlerinin önümüzdeki hafta kepenk açmasına izin verilecek, ancak işletmelerin sosyal mesafe ve hijyen kurallarına harfi harfine uymaları gerekecek.
Federal ve yerel makamlar, vatandaşların toplu taşıma araçlarında ve alışveriş yaparken maske takmalarını şiddetle tavsiye ederken; 4 Mayıs'tan itibaren okullar ve kuaförler de açılmaya başlayacak. Okullarda son sınıf öğrencilerine öncelik verilecek.
Dini törenler yasaklı kalmaya devam ederken; restoran, bar, kafe ve sinemalar da 31 Ağustos'a kadar kapalı olacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)