E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAlmanya'da mülteci sayısı 1 milyona dayandı---

Almanya'da mülteci sayısı 1 milyona dayandı

Almanya'da mülteci sayısı 1 milyona dayandı
07 Aralık 2015 - 16:15 borsagundem.com

Federal İçişleri Bakanı, Almanya'nın kabul ettiği mülteci sayısı 2015 yılında 1 milyona yaklaştığını açıkladı

Almanya'ya 2015 yılında gelen mülteci sayısı bir milyon sınırına dayandı. Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maizière, ocak ayından bu yana Almanya'ya gelen mültecilerin sayısının Kasım ayı sonu itibariyle 965 bin olduğunu söyledi. Almanya'ya gelen mültecilerin 485 bininin Suriye'den geldiğini kaydeden Thomas de Maizière, bunu Afganistan ve Iraklıların takip ettiğini açıkladı. Bakanın ifadelerine göre, sadece Kasım ayı içerisinde Almanya'ya gelen mülteci sayısı 206 bin olarak kayıtlara geçti.

356 BİN SIĞINMA BAŞVURUSU

Almanya'ya gelen mülteci sayısının çokluğu ve kayıt işlemlerinin yavaş işlemesi nedeniyle sığınma başvurularının mülteci sayısının gerisinde kaldığını kaydeden de Maizière, bugüne kadar 425 bin 35 kişinin sığınma başvurusu yaptığını açıkladı. Resmi verilere göre 355 
bin 914 sığınma başvurusu talebi henüz işleme alınmayı bekliyor. Thomas de Maizière işlemleri hızlandırmak için Federal Mülteciler Dairesi'ne gelecek yıl 4 bin personel dahil olacağını söyledi.  

SON İKİ HAFTADA GERİLEME VAR

Thomas de Maizière Almanya'ya gelmesi muhtemel mülteci sayısını bu yılın ortalarında yaklaşık 800 bin olarak öngörmüştü. Eylül ve Ekim aylarında artan mülteci akını karşısında sayının birbuçuk milyonu bulabileceği belirtiliyordu. Yıl sonu itibariyle mülteci sayısının ne 
kadar olacağı konusunda tahminde bulunmak istemeyen Thomas de Maizière, son iki hafta içerisinde Almanya'ya gelen mülteci sayısının önemli ölçüde gerilediğine dikkat çekti. Thomas de Maizière, mülteci sayısındaki gerilemeyi hava şartlarının kötüleşmesine bağladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)