E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAlmanya'da kader günü---

Almanya'da kader günü

Almanya'da kader günü
16 Kasım 2017 - 13:20 borsagundem.com

Almanya’da CDU/CSU, FDP ve Yeşiller, koalisyon görüşmelerinin sonuna geldi. Daha önce yaptıkları açıklamaya göre partiler bugün son kez buluşacak. Bu buluşmada koalisyon kurulup kurulmayacağına karar verilecek.

Dört parti birçok konuda uzlaşmaya vardı. Görüşmelerin tıkanmasına zaman zaman yol açan mülteciler ve aile birleşimi konularında da büyük oranda fikir birliğine vardılar. CDU, Yeşiller ve FDP anlaşırken CSU’da başını Federal Meclis Grup Başkanı Alexander Dobrindt çektiği bir grup ayak diriyor. Dobrindt ve arkadaşları, yılda 200 binden fazla mülteci kabul edilmeyeceğinin koalisyon protokolüne yazılmasını istiyor. Bu gerçekleşmediği taktirde CSU lideri Horst Seehofer desteklese bile meclisteki oylamada Dobrindt, koalisyona ret oyu kullanacak.

4 YIL ÖNCE DE DİRETMİŞTİ!

Dobrindt’in başını çeken bir grup, dört yıl önce de CDU/CSU’nun SPD ile yaptığı koalisyon görüşmelerinde yabancı plakalı araçlardan otoyol ücreti alınmasında diretmişti. CSU’lular, konunun AB normlarına aykırı olduğu ve ayrımcılık olacağı için uygulanamayacağı eleştirilerini dikkate almamıştı. Görüşmelerin tıkanmaması için CDU ve SPD bu talebin koalisyon sözleşmesine yazılmasına karşı çıkmamıştı. Hükümet kurulduğunda Dobrindt, Federal Ulaştırma Bakanlığı koltuğuna oturdu. Ancak dört yıl boyunca çaba harcamasına rağmen AB’nin normlarını aşamadığı için arzuladığı otoyolların ücretli olmasını öngören yasayı çıkaramadı. Şimdi ise üst sınırın uygulanmayacağını ve bunun anayasaya aykırı olduğunu savunan CDU, Yeşiller ve FDP, koalisyon protokolüne yazılmasına karşı çıkıyor. (ALİ VARLI - HÜRRİYET)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)