E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiAlmanya'da işsizlik değişmedi---

Almanya'da işsizlik değişmedi

Almanya'da işsizlik değişmedi
31 Mart 2021 - 11:27 borsagundem.com

Almanya'da mevsimsellikten arındırılmış işsizlik oranı şubat ayında yüzde 6 ile önceki aya göre bir değişiklik göstermedi.

Almanya Federal İş Ajansı'nın (BA) açıkladığı verilere göre, işsiz sayısı şubat ayında 77 bin kişi azaldı ancak yıllık bazda artış 492 bin kişi oldu. Ülkede işsiz sayısı hala salgın öncesi döneme göre yüksek seyrini korudu.

Ülkede mevsimsellikten arındırılmış işsiz sayısı bu ay 2 milyon 830 bin olarak ölçülürken, mevsimsellikten arındırılmış işsizlik oranı ise şubat ayında yüzde 1,7 azaldı. Arındırılmamış rakamlarla ele alındığında işsizlik, şubatta değişmedi.

Federal İş Ajansı Başkanı Detlef Scheele, konuya ilişkin değerlendirmesinde, iş piyasasının olumlu gelişmeye devam ettiğini belirtti.

Arındırılmamış işsizlik, ağustos ayında beklenildiği gibi mevsimsel nedenlerden dolayı bir miktar arttı. Mevsimsellikten arındırılmış işsizlik ve eksik iş gücü ise azaldı.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)