E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiAlmanya'da imalat PMI'da toparlanma görülüyor---

Almanya'da imalat PMI'da toparlanma görülüyor

Almanya'da imalat PMI'da toparlanma görülüyor
02 Kasım 2020 - 15:10 borsagundem.com

Ülkede imalat sektörü PMI, ekimde 1,8 puan artarak 58,2 puana yükseldi. IHS Markit Ekonomisti Smith, "Belki de daha fazla firmanın Kovid-19 öncesi üretim seviyelerine geri dönmesi büyümenin yavaşlamak üzere olabileceğinin bir işareti" dedi

Avrupa ekonomisinin lokomotif ülkesi Almanya'da imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI), yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgınında vaka sayısının artmasına rağmen ekimde toparlanmaya devam ederek Mart 2018’den beri en yüksek seviye olan 58,2 puana ulaştı.

IHS Markit, Almanya'nın ekim ayı imalat sanayi PMI nihai verisini açıkladı. Buna göre, ülkede eylülde 56,4 olan imalat PMI, ekimde 1,8 puan artarak 58,2 puana yükseldi. Böylece imalat PMI verisi, Mart 2018’den beri en yüksek seviyeyi görmüş oldu.

IHS Markit Ekonomisti Phil Smith, konuya ilişkin değerlendirmesinde, Almanya’da imalat sanayisinin toparlanmaya devam ettiğini belirterek, Avrupa’da artan Kovid-19 vaka sayılarının bu toparlanmayı gölgelediğini vurguladı.

Smith, "Belki de daha fazla firmanın Kovid-19 öncesi üretim seviyelerine geri dönmesi büyümenin yavaşlamak üzere olabileceğinin bir işareti. Ekimde yedi aydır üretim beklentilerinde ilk gerilemeyi gördük. Bu gerileme, Avrupa'da artan Kovid-19 vaka sayısı ve onunla birlikte gelen arz ve talebin bozulmasına yönelik yenilenen tehdidinin artmasıyla birlikte geliyor." ifadesini kullandı.

Öte yandan, IHS Markit, öncü verilerle ekim imalat PMI verisini 58 puan olarak açıklamıştı.

PMI verisinde 50 puanın üstü büyümeye işaret ederken, 50 puanın altı daralmayı gösteriyor.

Alman ekonomisi, hanehalkı tüketiminin, yatırımların ve ihracattaki artışın etkisiyle bu yılın üçüncü çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 8,2 genişlemişti.

Almanya’da salgının yayılmasının önlenmesi ve vakalardaki artış hızının düşürülmesi için Başbakan Angela Merkel ile eyalet başbakanları 28 Ekim’de yeni kısıtlayıcı tedbirler almıştı.

Buna göre, bugünden itibaren geçerli olmak üzere ekim sonuna kadar tiyatro, sinema, opera ve konser salonları kapalı kalacak, spor salonları, yüzme havuzları, eğlence alanları, masaj ve kozmetik salonları hizmet vermeyecek.

Amatör seviyede yapılan takım sporları da yasaklanırken, Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) gibi profesyonel seviyede yapılan spor müsabakalarına seyirci alınmayacak.

Mağazalar, 10 metrekareye 1 kişi bulunacak şekilde müşteri kabul edebilecek. En fazla iki hanenin bir araya gelmesine izin verilecek. Okullar ve kreşler ise açık kalacak.

Türkiye'de imalat sanayi büyümeye devam ediyor

Avrupa'da imalat PMI beklenti üzerinde yükseldi

İngiltere imalat PMI gerilese de 50'nin üzerinde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)