E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAlmanya'da Ifo endeksi geriledi---

Almanya'da Ifo endeksi geriledi

Almanya'da Ifo endeksi geriledi
24 Haziran 2015 - 11:34 borsagundem.com

Almanya'da iş dünyası güveni Haziran ayında, Yunanistan enidşeleri ile birlikte geriledi

Almanya'da iş dünyası güveni Haziran ayında, Yunanistan'ın borç temerrütünün etkilerinin Avrupa'nın en büyük ekonomisine ulaşabileceği endişeleri ile, düştü ve böylelikle iki ay üst üste aşağı yönde hareket etti. 

Ifo enstitüsünün hazırladığı iş dünyası güven endeksi Haziran ayında, Mayıs ayındaki seviyesi olan 108.5'ten 107.4 seviyesine geriledi. Bloomberg'in anketine katılan 40 ekonomistin tahminlerinin medyanına göre, bu verinin 108.1 seviyesinde gerçekleşmesi bekleniyordu.

Almanya'da ekonomik büyüme rekor düşük seviyedeki işsizlikten destek alırken, Euro Bölgesi'nin birliğine yönelik belirsizlik görünümü olumsuz etkiliyor. Eğer bölge hükümetleri Yunanistan'a yardımı serbest bıraktıracak reformlar konusunda anlaşmaya varamazlarsa, ülke borç geri ödemesini gerçekleştiremeyebilir ve nihayetinde Euro Bölgesi'nde kopar. 

Almanya'da yatırımcı güveni Haziran ayında da gerileyerek düşüşünü üçüncü aya genişletti. halen, Salı günü açıklanan satın alma yöneticileri endeksi (PMI) ekonomistlerin tahmininden daha fazla yükseldi ve hızlanan ekonomik ivmeyi işaret etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)