E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAlmanya'da faizler tırmandı---

Almanya'da faizler tırmandı

Almanya'da faizler tırmandı
20 Aralık 2013 - 15:44 borsagundem.com

Almanya'da 10 yıllık ülke tahvil faizleri 2 ayın en yüksek seviyesine çıktı

Almanya'da 10 yıllık ülke tahvil faizleri, Avrupa'nın en büyük ekonomisindeki tüketici güveni gösterge endeksinin 6 senenin zirvesini görmesinin ardından, Ekim'den beri en yüksek seviyesine yükseldi.

Fed'in tahvil alımını azaltımının uzun vadeli tahvillere olan talebi düşürmesiyle, yatırımcılar 2 yıllık tahvil yerine 10 yıllık tahvil tutmaları için istedikleri ekstra faiz geçen hafta yükseldi. Standard & Poor's un Avrupa Birliği'nin kredi notunu düşürmesinden sonra AB tahvil faizleri, Alman tahvillerini oranla düştü. İtalya ve İspanya tahvilleri geriledi.

"Almanya ekonomisinin önemli bir şekilde toparlanması ve Fed'in tahvil alımını azaltmasıyla, daha yüksek faizler bekliyoruz" diyen Frankfurt merkezli DZ Bank AG'nin analisti Christian Reicherter, "Almanya faiz eğrisinin daha da dikleşmesi muhtemel" diye ekledi.

Almanya'nın 10 yıllık tahvil faizleri 2 baz puan artışla Londra saatiyle 12:59'da 17 Ekim'den beri en yüksek seviye olan yüzde 1.89'a çıktı. Ağustos 2023 vadeli yüzde 2'lik Almanya tahvili 0.155 düşüşle 100.965 olarak kaydedildi. Faiz bu hafta 6 baz puan yükseldi. Ülkenin 2 yıllık tahvil faizleri 2 baz puan tırmanarak yüzde 0.23'ü gördü.

Reicherter, Almanya'nın 10 yıllık tahvil faizlerinin önümüzdeki üç ayda yüzde 1.90 seviyesinde olmasını bekliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)