E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAlmanya'da enflasyon tehdit oluşturmuyor---

Almanya'da enflasyon tehdit oluşturmuyor

Almanya'da enflasyon tehdit oluşturmuyor
29 Nisan 2014 - 07:22 borsagundem.com

Bundesbank, düşük enflasyon tehlikesine dair kanıt görmüyor

Almanya Merkez Bankası (Bundesbank), IMF ve OECD tarafından yapılan ekonomik değerlendirmeleri eleştirirek, enflasyon ve iş konjonktürü arasındaki ilişkiyi sorguladı. Bundesbank yayınladığı rapor ile Almanya'nın Euro Bölgesi'ndeki düşük enflasyon problemi 
ile başa çıkma ihtiyacı görmediğine dair bir kanıt daha ortaya koydu. 
IMF'in düşük enflasyonun Euro Bölgesi ekonomisi için bir tehdit olduğu uyarısını sorgulayan Bundesbank, fiyatlar için görünümde anahtar faktörün verimlilik olduğunu ve düşük enflasyonu yönlendirek ana faktörün verimlilik artışları olması durumunda, bunun ekonomi için bir endişe olmaması gerektiğini savundu. 
Bundesbank açıklamasında, yüksek enflasyonu Avrupa'nın hastalıklarına bir tedavi olarak görmediğini ve bunun kamu finansmanında disiplinin sağlanmasının yerine ikame edilemeyeceğini vurgularken, "Ne yüksek enflasyon ne de devletlerin borçlarını ödeyememeleri arzu edilir bir makroekonomik sonuç, yönetilebilir kamu finansmanını temel alan değerlendirmesinde bulundu. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)