E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAlmanya’da dördüncü dalga başladı---

Almanya’da dördüncü dalga başladı

Almanya’da dördüncü dalga başladı
21 Ağustos 2021 - 18:45 borsagundem.com

Almanya’da yeni koronavirüs vakaları yeniden artış kaydetti. Pek çok bölgede kapalı alanlara sadece aşı olmuş, hastalığı atlatmış veye negatif testi olanlar girebiliyor.

Almanya’da yeni koronavirüs vakalarında yeniden artış kaydediliyor. Federal hükümetin pandemiyle mücadeleden sorumlu bilimsel kuruluşu Robert Koch Enstitüsü ülkede dördüncü dalganın başladığını duyururken tazeleme aşısı olarak bilinen üçüncü doz aşıya ilişkin tartışmalar da sürüyor.

Federal Sağlık Bakanı, Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) üyesi Jens Spahn, vatandaşlara tazeleme aşısı sunulmasını planlıyor. Ülkede şimdiye kadar 99 milyon doz aşı kullanıldığı açıklandı. Eyaletlerin ellerindeki 2 milyon 800 bin dozu da Federal Bakanlığa iade etmeyi planladıkları haber veriliyor.

Almanya’da 23 Ağustos Pazartesi gününden itibaren de kapalı alanlara girişte aşılanmış, hastalığı atlatmış veya aktüel bir negatif test beyan etme kuralı yürürlüğe giriyor.

Buna uygulamaya göre hastanelere, bakım yurtlarına, kapalı alandaki yiyecek ve içecek mekanlarına, berberler ve güzellik salonlarına, spor kulüplerine, yüzme havuzlarına, sadece aşılanmış, hastalığı atlatmış veya aktüel bir negatif test sonucu beyan edenler girebilecek. Konaklamalarda ise aşılanmamış veya hastalığı atlatmamış olanlardan hafta iki kez test olma ve negatif test ibraz etme şartı getirildi.

Robert Koch Enstitüsü, haftalık raporunda, 100 binde haftalık vaka sayısı olarak bilinen insidans rakamının da ülke ortalamasında 48,8 olduğunu, bunun da ay başından bu yana yaklaşık üç kat artış anlamına geldiğini duyurdu. İnsidans rakamının en yüksek olduğu eyalet, Türkiye kökenli göçmenlerin de yoğun olduğu Kuzey Ren-Vestfalya. Burada 100 binde haftalık vaka sayısı 83,4 olarak açıklandı.

Robert Koch Enstitüsü’nün haftalık raporunda öne çıkan bir diğer gelişme de vatandaşların bazılarının virüsü yurt dışında kaptığı. Bu ülkelerin başında Balkan ülkeleri, Türkiye ve İspanya geliyor.

Robert Koch Enstitüsü, son rakamlar ve artışla dördüncü dalganın başladığının görüldüğünü de vurguluyor. Bu son dalganın ise ilk verilere göre nüfusun genç kesiminde yaygın görüldüğü belirtiliyor. Enstitü, genç yetişkinler diye nitelenen bu gruptan hastaların da hastanelere düştüğünü bildiriyor.

Almanya’da Federal Sağlık Bakanlığı verilerine göre aşı cinsi itibarı ile iki veya tek doz olarak tam korumaya kavuşan vatandaş sayısı 48,7 milyon. Nüfusa oranla da halkın yüzde 58,5’i aşısı tamamlanmış sayılıyor. Tek toz olarak tam korumaya henüz ulaşmamış kişi sayısı ise 53,1 milyon, yani nüfusun yüzde 63,6’i.

12-17 yaştaki gençler arasında aşısı tamamlanmışların oranı yüzde 17. 18-59 yaş araslığındakilerin ise yüzde 61,7’sinin aşısının tamamlandığı bildiriliyor. 60 yaş üstü grupta ise tam aşılanarak koruma kazanmış vatandaşların oranı yüzde 82,9 olarak duyuruldu.

Gizemli hastalık bu kez Almanya’da

 

Almanya, Türkiye'yi yüksek risk alanı ilan etti!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • insanoğlu soyu tehlikede.22 Ağustos 2021 18:09

    aşıolanlardan  yogun bakımda yatanlar var.neden bunu göstermıyorsunuz.aşıkurtuluş değil bu bir plandemi oyun.testkıdını prc TESTINI YASAKLA BAKALIM CORONA KALIYORMU...

  • Hehe22 Ağustos 2021 08:26

    Ooo bu alamanlarda cok tirt cikti kiskanc pislikler yaa biz hala 1 . Dalganin 638363838 pikindeyiz

  • Mehmet22 Ağustos 2021 01:54

    Dalga geçmeyin lan

  • Murat22 Ağustos 2021 00:08

    Bu işin sonu yalancı çoban misali yat kalk korona insanlar aşı olmuş , aşı şirketleri triyonlarca doları euroyu cebine koymuşlar daaa doymadılar galiba , aşı şirketleri nin şikayeti yok yok varyant delta milleti kazıklıyorlar ülkeleri soyuyorlar mı diye düşünmüyorum desem yalan olmaz.

  • Kıskançlar22 Ağustos 2021 00:02

    Bizdeki gibi verileri düşük açıklasanaza. Kısmanmayın bizim veri verişimizi.

  • ZEYREK ZEMHERİ21 Ağustos 2021 22:54

    sanki bu sene virüsü çıkartanlar virüsü kodlarını değiştirip komutladılar.bu sefer de ölüm oranları kat ve kat yaptıracaklar.en az 100 milyon insan öldürürler ise süpriz olmaz.bu da ekonomik bir felakete yol acacaktır.fakat daha sonra bu virüsin ilacını kendileri çıkartıp köşeliğin köşeliği olacaklardır.

  • FİNANSŞÖR21 Ağustos 2021 20:06

    dalgalarına sokaydım hemi.bu nasıl iş arkadaş bir dalga bitmeden bu virüsü çıkartan emperyalist güçler başka bir dalga başladıyor.yetti be artık şunun ilaçını net olarak bulunda şu pisliklerin oyunlarını bozun.yokmu bir babayiğit.

  • manyak herif21 Ağustos 2021 18:51

    almanyada 14.dalga ve dünyada 2025 yılında korona belası bitecektir.