E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAlmanya'da da S-400 rahatsızlığı---

Almanya'da da S-400 rahatsızlığı

Almanya'da da S-400 rahatsızlığı
15 Haziran 2019 - 05:43 borsagundem.com

Almanya hükümeti sözcü vekili Demmer, Türkiye'nin S-400 kararını bir kez daha gözden geçirmesini beklediklerini söyledi

Alman hükümeti, Türkiye'nin Rusya'dan S-400 füze savunma sistemlerinin alımından rahatsız oldu. Hükümet sözcü vekili Ulrike Demmer, "Alman hükümeti, Türkiye'nin kararını transatlantik ittifaktaki konumu çerçevesinde bir kez daha gözden geçirmesinden memnuniyet duyacaktır" açıklaması yaptı.

DW Türkçe'nin haberine göre Alman hükümet sözcüsü, Rusya ile Türkiye arasında imzalanan S-400 anlaşmasının NATO içinde de "sürekli ve hararetli bir şekilde tartışılan bir konu" olduğunu söyledi.

ERDOĞAN SON NOKTAYI KOYMUŞTU

Cumhurbaşkanı Erdoğan son olarak S-400'ler konusunda son yaptığı açıklamada ABD'nin yaptırım tehditlerine rağmen geri adım atılmayacağı mesajını vererek "Türkiye S-400 savunma sistemlerini alacaktır demiyorum, almıştır. Biz bu işi bitirdik. İnşallah önümüzdeki ay da bu sistemin ülkemize teslimi yapılacaktır" ifadelerini kullanmıştı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Cuma günü yaptığı açıklamada bu mesajı yineleyerek, ABD'nin yürürlüğe sokmakla tehdit ettiği yaptırımlara karşı Türkiye'nin atacağı adımlar konusunda hazırlıklar yapıldığını bildirmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALAATTİN CAMGÖZ15 Haziran 2019 23:08

    AB birliliğinde ingitere ayrıldıktan sonra bir askeri güç fransa kaldı.almanya da askeri bir güç yüktur abd nin kotası nedeni ile .almanya bizi ancak ihracat dan etkiler.daha ileri gider ise almanya Türkler mevduatlarını alman bankalarından çekedrler ise almaya ekonomisi çöker ben zannetmiyorum almayanyanın bize kafa tutacağına .dünya nin 4 ekonomisi olmasına rağmen abd nin mesresi gibi hiç sözlerinden çıkmıyor.

  • pesko15 Haziran 2019 22:27

    nato benzeri kurdukları askeri ortak işbirliği  var almanları. yunan ve kktcrum kesimde buradan yeraltı kaynaklarını çıkartıyor firmaları. Almanlar batan yunanlıları kurtardı, şimdi yunan deniz sınırları ile, türkiye yi tehdit etmeye başladı. akdenizde yunan  sınırının garantoruyum diyor. türkiye lozandan kazandıklarını vermiyolar, adalarla türkiye sınırları daraltılıyor. pesko ile almanya herhangi bir danodevletini tehdit edecek durumda. nato işlerliği bötlece 2. plana kalıyor. s400 ler olası kktc rum kesimi gaz çıkartmada askeri tehdit olarak göüluyor. Avrupa basını doğu akdenizi hergun tartışıyor. ben yazadım belki uyanırlar. 

  • CAFER KILIÇ15 Haziran 2019 21:19

    almanlar ingilizler fransızlar tüm ab ve abd ne zaman ülkemizin iyiliğini istemişki hep dibimizi oymuşlar ve teröristleri silahlandırıp ülkelerinde yetiştirip misafir etmişlerdir.demekki doğru yoldayız.

  • mali 15 Haziran 2019 18:30

    Hay hay! Siz bize uzun menzilli füzeler verdiniz, nükleer santral yapma sözü verdiniz, Kıbrıs taki haklarımıza destek verdiniz... de biz  size hay hay diyelim.

  • Eagle15 Haziran 2019 15:12

    Bu S400 Ler alınmazsa....ABD tarafından tam kusatilacagiz..ve kacarimizda olmayacak...Cunkü tavizin sonu tam köleliktir..

  • Dd15 Haziran 2019 14:22

    BENiM ANLADIĞIM BU SİLAH.  GERÇEKTEN  ÇOK GÜÇLÜ SİLAH.  YOKSA BU KADAR ESE GETiRMEZDi. TÜRKİYENİN BU SAVUNMA SiSTEMLERiNi  DERHAL KURMALI. HEMDE BİR DEN ÇOK.  O ZAMAN BAĞIMSIZLIĞIMIZI GÜVENCEYE ALIRIZ.

  • nedim15 Haziran 2019 13:48

    İster al ister alman alamazsan yan german!  Anladın mı frolayn merkel!

  • Dd15 Haziran 2019 12:51

    TURUMP BAŞKAN SEÇİLDİ,Gi  ZAMAN iLK iSTEMEYEN. MERKELDi NE OLDUN NAZi KIRINTISI. RUS UÇAĞI  DÜŞTÜĞÜ ZAMAN. BiZi NATOYU iLGiLENDiRMEZ TÜRKiYE iLE RUSYANIN SORUNU. DiYEN SEN DEMiŞTiN?. PATRIYOTLARI ACELE ALIP GÖTÜRDÜ,N. iki YÜZLÜ YUNAN HAYRANI ŞEREFSİZ. 

  • Servergazi15 Haziran 2019 09:45

    Demekki bu devletler ülkemizi kusatma için plan yapmışlar.Bizim S 400 guvenmedik.O kadar teknojilerine rağmen Suriye ve Afganistan dan çıkmadılar.Bizim Şanlı ordumuzu karada yenecek bir ordu yoktur.

  • KILIÇ15 Haziran 2019 08:24

    ALMANYADA ABD KUKLASI OLMUŞ.

  • HALİL TÜRK15 Haziran 2019 11:15

    japonya, almanya, güney kore abd nin köle devletleridir.bunlar abd demeden asla ve asla kıpırdıyamazlar bile.

  • Halil15 Haziran 2019 09:22

    Almanya ve Japonya ikinci dünya savaşından günümüze kadar tam anlamıyla kontrol altındalar zaten.

  • Trakyalı 15 Haziran 2019 08:05

    Trump markeli aramış belli😊😊😊