E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAlmanya'da borçlanma tavanını ihlal eden ülkelere yaptırım talebi---

Almanya'da borçlanma tavanını ihlal eden ülkelere yaptırım talebi

Almanya'da borçlanma tavanını ihlal eden ülkelere yaptırım talebi
22 Mart 2019 - 08:33 borsagundem.com

CDU ve CSU'nun Avrupa Parlamentosu için hazırladığı taslak programda, AB içinde borçlanma tavanını ihlal eden ülkelere yaptırım uygulanması istendi

Almanya'da Hristiyan Demokratlar (CDU) ve Bavyera'daki kardeş partisi CSU, Avrupa Birliği'nin borçlanma tavanı hedefini inlal eden ülkeler için zorlayıcı tedbirlerin sıkılaştırılmasını istiyorlar. AB'de üye üykeler için borçlanma tavanı hedefi GSYH'nın yüzde 60'ı.

CDU ve CSU'nun Avrupa Parlamentosu seçimleri için hazırladıkları taslak programda, Avrupa'da borçlanma tavanı ve bütçe açığı hedeflerinin ihlal edilmesine karşı daha fazla yaptırım fırsatı
oluşturulması yer alıyor.

Alman muhafazakarlar taslak programda ayrıca, bir Avrupa bankacılık birliğinin başarılması için çalışılmaya devam edilmesi çağrısı yaparken, bankacılık sistemindeki mevcut risklerin öncelikle düzeltilmesi gerektiğini vurguladılar.

Almanya, 1992 yılındaki Maastricht Anlaşması'nda belirlenen yüzde 60 tavanına geçen yıl uymayı başardı ancak Euro Bölgesi ülkelerinin çoğu bu hedefi yakalayamadı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)