E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAlmanya’da akaryakıt fiyatlarında rekor---

Almanya’da akaryakıt fiyatlarında rekor

Almanya’da akaryakıt fiyatlarında rekor
07 Mart 2022 - 16:23 borsagundem.com

Brent petrolün varil fiyatı arz endişesiyle uluslararası piyasalarda 130 doların üzerine çıkarken, Almanya'da akaryakıt fiyatları tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü.


Almanya`da akaryakıt fiyatları tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Ülkede benzinin ve motorinin litre fiyatı ortalama 2 avronun üzerine çıktı. 

Brent petrolün varil fiyatının, ABD ve Avrupa ülkelerinin Rus petrolüne yönelik ambargo uygulamasının arzı daraltacağı endişeleriyle uluslararası piyasalarda 130 doların üzerine çıkması benzin ve motorin fiyatlarındaki artışta etkili oldu.

Brent petrolün varil fiyatı yüzde 30'dan fazla arttı

Almanya'da benzin ve motorinde litre fiyatları küresel petrol fiyatlarına göre ayarlanıyor ve günlük olarak oynaklık gösteriyor. Söz konusu fiyatlar, bölgeden bölgeye de farklılık gösterebiliyor.

Analistler, ABD ve Avrupa ülkelerinin Rus petrolüne yönelik ambargo uygulamasının petrolde arzı daraltacağını belirtirken, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısından bu yana Brent petrolün varil fiyatının yüzde 30'dan fazla arttığına işaret ediyor.

Enerjide Rusya'ya bağımlılık akaryakıt fiyatlarını olumsuz etkiliyor

Alman Otomobil Kulübü ADAC'ın, akaryakıt fiyatlarının yükselişine ilişkin yaptığı açıklamada, küresel petrol fiyatlarının yükselişini sürdürdüğüne işaret edilerek, Almanya'da sürücülerin depolarını her doldurduklarında rekor benzin ve motorin fiyatlarıyla karşı karşıya kaldıkları kaydedildi.

Açıklamada, "Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş, akaryakıt fiyatlarını rekor seviyelere çıkarıyor. Petrol istasyonlarında fiyatlarda gevşeme belirtisi yok" denildi.

Enerjide Rusya'ya olan bağımlılığının akaryakıt fiyatları üzerinde "olumsuz" etkisi olduğuna değinilen açıklamada, Almanya'nın 2021'de ham petrol ithalatının yaklaşık yüzde 34'ünün Rusya'dan yapıldığı ve Polonya, Avusturya, Çekya, Lüksemburg gibi bazı diğer komşu ülkelerde, akaryakıt fiyatlarının Almanya'ya göre daha ucuz olduğu kaydedildi.

Açıklamada, "Polonya, akaryakıt ürünlerinde KDV oranını geçici olarak yüzde 23'ten yüzde 8'e indirdi. Düzenleme, doğudaki komşu ülkede benzin ve dizelin litre başına 15 sente kadar daha ucuz olmasını sağladı" ifadeleri yer aldı.

Almanya'da fabrika siparişleri yükselişini sürdürüyor

 

Almanya'da yeni sanayi planı

 

Akaryakıta bir zam daha

 

İngiltere'de akaryakıt fiyatlarında rekor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ebru09 Mart 2022 07:52

    Sen çok ucuza alıyorsun ya bide almanyayı beğenmiyorsunuz vay be bizde bedava

  • 2007 Mart 2022 21:53

    Almanya'da akaryakıt fiyatları tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü de, Türkiye'de en düşük seviyesini gördü değilmi. Adamların asgari ücreti şu an aylık 1621 euro bu para ile aldıkları benzin miktarı 810 litre, Ekim ayında 990 litre olacak. Senin ülkende asgari ücret 4253 tl alabildiğin benzin miktarı 210 litre yıl sonuna kadar kaç litreye düşer belli değil. Biz daha tüm zamanların en yüksek seviyesini görmedik.

  • Mucise Reis ;)07 Mart 2022 17:18

    Dünyanın hangi şehrinde maaşının yarısını  4 de 1 ini bir depo benzine harcıyorlar ? Sorsan dünyanın en ucuz yakıtını alıyoruz diyorlar :D 1usd/15 TL olduğu sürece asla ve asla bu ülke ekonomisi iyileşmez. Daha kötüsünü bekliyorum. Enflasyon ve alım gücünün eridiği vergi tahsilatının gitgide düştüğü bir ortam bekliyorum. FAİZ inadı fakiri fukarayı garibi işsizi çok fena vurmaya devam edecek. sıfır birikim, bol borç ve kapanan küçük esnaflar ortaya çıkacak. Ne kadar harcama kısarsan kıs,  asla kazancın zorunlu giderleri karşılayamayacak. Ot gibi yaşayacaksın, dışarıda 1 yemek yemek yok, gezmek yok, ot gibi. :D gidişat budur.