E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAlmanya’da 2021 başına kadar aşı için onay bekleniyor---

Almanya’da 2021 başına kadar aşı için onay bekleniyor

Almanya’da 2021 başına kadar aşı için onay bekleniyor
14 Mayıs 2020 - 12:25 borsagundem.com

Almanya’da yeni ilaçların üretimini destekleyen devlete ait Paul Ehrlich Enstitüsü Başkanı Cichutek, bu yılın sonu veya gelecek yılın başına kadar aşı için onay çıkacağını tahmin ediyor.

Yeni tip korona virüse karşı aşı bulunması için Almanya'da çalışmalar yürütülüyor. Almanya Sağlık Bakanlığına bağlı aşı ve biyotıptan sorumlu Paul Ehrlich Enstitüsü (PEI) Başkanı Klaus Cichutek, yeni tip korona virüse karşı yürütülen aşı çalışmalarında bu yılın sonuna kadar somut ilerleme sağlanacağını tahmin ediyor.

Mannheimer Morgen gazetesine konuşan Cichutek, klinik araştırmalar olumlu çıkarsa, "Bu yılın sonunda veya gelecek yıl başında aşı için onay çıkması yönünde" ilerleme kaydettiklerini söyledi.

Korona virüsün hücrelere giren tehlikeli unsurlarının bilindiğini belirten Cichutek, hayvanlar üzerinde yapılan deneylerin yeni tip korona virüsten korunmanın mümkün olduğunu gösterdiğini dile getirdi.

Almanya'da yeni ilaçlara ilişkin testlerin desteklenmesi ve bu ilaçlara izin verilmesinden Paul Ehrlich Enstitüsü sorumlu. Enstitü, biyoteknoloji şirketi BioNtech'in klinik deneylere başlaması için Nisan ayı sonunda onay vermişti. Ancak çalışmaların henüz ilk aşamada olduğu belirtiliyor.

Rusya'da salgında 12 gün sonra bir ilk

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)