E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAlmanya ve Fransa'dan 'Donbas bölgesinde referandum' tepkisi---

Almanya ve Fransa'dan 'Donbas bölgesinde referandum' tepkisi

Almanya ve Fransa'dan 'Donbas bölgesinde referandum' tepkisi
20 Eylül 2022 - 21:03 borsagundem.com

Almanya ve Fransa, Donbas bölgesinde ilan edilen referandum kararının ardından tepki gösterdi

Ukrayna'nın bir bölgesi olan ancak Rusya'nın kontrol ettiği Herson'da, ayrılıkçıların Rusya'ya bağlanmak için referandum yapacaklarını duyurmasının ardından Almanya, Fransa ve Ukrayna'dan sert tepki geldi.

Almanya, referandumun uluslararası hukuka aykırı olduğunu belirtirken, Fransa ise referandumun fikrinin 'alay etmek' olduğunu söyledi. Ukrayna, referandumun Rusya ile müzakere olasılığını tamamen ortadan kaldıracağını bildirdi.

Rusya kontrolündeki Herson'da ayrılıkçılar Rusya'ya bağlanmak için referandum yapacaklarını duyurdu. Donetsk, Luhansk ve Herson'da referandum tarihi 23-27 Eylül olarak açıklandı. Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev ayrılıkçıların referandum teklifini memnuniyetle karşıladıklarını açıkladı. Rus Dumasından da destek mesajı geldi.

Almanya ve Fransa ise referandum kararının hiçbir legal geçerliliği olmadığı ve uluslararası hukuka aykırı olduğunu ifade etti.

ALMANYA: KABUL EDİLMEYECEK

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Ukrayna’nın doğusunda Rusya yanlısı ayrılıkçıların kontrolündeki sözde Donetsk ve Luhansk halk cumhuriyetlerinin Rusya'ya bağlanması konusunda yapılması planlanan referandumların uluslararası hukuka aykırı olduğunu açıkladı.

Alman Haber Ajansı DPA'nın haberine göre Scholz, New York'ta BM Genel Kurulu oturum aralarında referandum konusuna tepki göstererek, "Ukrayna'nın doğusundaki sözde referandumlar kabul edilmeyecek. Bu sözde referandumların kabul edilemeyeceği, uluslararası hukuk ve dünya toplumunun bulduğu anlayışlar tarafından kapsanmadığı çok ama çok açıktır." dedi.

FRANSA: TRAJİK DEĞİLSE ÇOK KOMİK

Donbas bölgesinde düzenlenecek referandumun daha çok provokasyon doğuracağını belirten Fransa lideri Macron, "Rusya'nın Ukrayna topraklarından çıkması gerekiyor. Önümüzdeki günlerde Putin ile konuşacağım" dedi.

Macron, referandumun uluslararası kamuoyu tarafından tanınmayacağını belirtirken, "Donbas referandumu trajik değilse çok komik" ifadelerini kullandı.

Ruslar tam kontrolü kaybetti: Putin'in Donbas planı zorlaştı!

 

Zelenskiy, Donbass'ı geri alacaklarını söyledi

 

Lavrov'dan Ukrayna açıklaması: Donbas ile sınırlı kalmayacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)