E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAlmanya ülkücüleri takibe aldı---

Almanya ülkücüleri takibe aldı

Almanya ülkücüleri takibe aldı
18 Temmuz 2020 - 19:30 borsagundem.com

Alman ordusunda görevli Türklerin ülkücü hareketle bağlantıları olmalarını ordu için soruşturma konusu oldu

Almanya’da askeri istihbarat servisi (MAD) Alman ordusunda görevli dört Türk hakkında ülkücü hareketle bağlantıları olduğu iddiasıyla ilgili soruşturma başlattı.

Söz konusu gelişme Alman parlamentosundaki Sol Parti’nin talebi üzerine ortaya çıktı.

Devlet kanalına bağlı Tagesschau’nun aktardığına göre Alman hükümeti haklarında soruşturma açılanlardan en az biriyle ilgili disiplin soruşturmasının devam ettiğini, diğer kişilerle ilgili de “aşırı görüşlerinin olduğunu” ve bu kişiler hakkındaki incelemenin de sürdüğünü açıkladı.

Sol Parti’nin talebini yanıtlayan Federal hükümetin açıklamalarını aktaran Tagesschau'nun haberinde Türkiye İstihbarat Teşkilatı (MIT) ile ülkücü gruplar arasında bir ilişki olabileceği ve bunun da araştırıldığı aktarılıyor. Federal hükümet yetkilileri, Alman ve Türk yetkililer arasında bu konunun ele alınacağını söyledi.

Sol Parti'den çirkin yakıştırma

Alman basını ülkede bazı yerlerde ülkücülerin atış eğitimi aldığı iddialarına da değindi. Sol Parti Bundestag sözcüsü Ulla Jelpke, ülkedeki ülkücü hareket için “Bu faşist grup tehdit teşkil ediyor.” ifadesini kullandı.

Alman yetkililerine göre ülkede 110 bin civarında ülkücü hareketi mensubu bulunuyor.

Almanya ve Avusturya’da bozkurt işareti yasaklanmıştı. Geçtiğimiz günlerde Avusturya'nın başkenti Viyana'da PKK sempatizanları ile çıkan gerginlikte bozkurt işareti yapan bazı Türkler gözaltına alınmıştı.

Uygurların bölgesinde ‘savaş' tedbirleri

 

Bahçeli Ayasofya yüzüğü takacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • pazarci19 Temmuz 2020 12:32

    Turk,un aleyhine olan ve Turk dusmanlarinin,Turk,un Ve Turkiye hakkindaki herturlu soylemleri hos karsilayin,kisi kendi siyasi gorusuyle  ilgili soylemini/isareti yapinca yasaklayin .amma korkunun ecele faydasi olmaz.DIyoruz ya bekelmeyin su Turk dusmanlarinin klubunun kapisinda,getirin idami ,kendi yolunuza gidin.

  • &&&& ^^^^ &&&&18 Temmuz 2020 20:25

    Bir gün tüm almanlar Ülkücü olacaktır.

  • Vb18 Temmuz 2020 20:21

    Alman biliyor tabi CHP li olursan , HDP li olursan , İP li olursan , fetocu olursan , yani batı hayranı özgüvensiz türk olursan onlar için tehlike yok,

  • Standart pi sayısı18 Temmuz 2020 22:29

    Bilader senin Ordunda emniyetinde dazlak nazi olsun istiyorsun herhalde bu mantıksız bakış açınla. O da istemez

  • KASIM YANTIR18 Temmuz 2020 22:17

    tabi onlar bunları kukları olup, onların işleri güçleri onlara itaat etmek.ne otomobil, ne savaş uçağı tank, ilaç sanayi. elektronik sanayi.onlardan al malı kullan krediyi bir de onlara faiz öde onların kölesi ol..bunları sever bunlar ama bunlar artık bitti .ALLAH ın bir niyeti başamızda RTE ve BAHÇELİ gibi iki güçlü dünya lideri var.kim gelirse gelsin başımıza canımı yesinler.

  • Osman18 Temmuz 2020 22:12

    Aynen kardeşim. Küfür tek millet