E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAlmanya, Rus gazından vazgeçiyor---

Almanya, Rus gazından vazgeçiyor

Almanya, Rus gazından vazgeçiyor
10 Mart 2018 - 06:14 borsagundem.com

Almanya'da kurulan yeni hükümet, fosil yakıtlarınını kullanımını azaltmak ve yenilebilir enerji üretimini artırmak için bir çalışma başlattı

"Rusya'nın Avrupa ülkelerine doğal gaz ve kömür ihracatı rekor düzeyde. Ancak bu durum kısa sürede değişebilir. Almanya'nın yeni hükümeti tüketimde yenilenebilir enerjinin payını önümüzdeki 12 yılda yüzde 65'e çıkarmayı planlıyor. Mevcut oran yüzde 33-36 seviyesinde. Rusya'nın ihracatının önündeki bir diğer engel Ukrayna ile yaşanan transit geçiş problemleri."

Bu değerlendirmeler, Alman haber ajansı Deutsche Welle'de yer aldı. DW, hükümet ortaklarının yenilenebilir enerjiye ağırlık veren bir enerji politikası programı üzerinde anlaştığını yazıyor. Program küresel iklimin korunmasına katkı sağlamak amacıyla fosil yakıtların kullanımından kademeli olarak uzaklaşılmasını ve bunların yerine rüzgar ve güneş enerjisi gibi yenilenebilir kaynakların konulmasını öngörüyor.

Deutsche Welle Almanya'nın kömür yakan eski santralleri aşamalı olarak kapatması neticesinde ülkenin Rusya'dan kömür ithalinin tamamen sona erebileceğine dikkat çekiyor. Hükümetin enerji programında doğal gaza ayrılan yer son derece sınırlı. Öyle ki, metinde Kuzey Akım 2 projesinden tek kelime ile dahi söz edilmiyor. Bu da Gazprom için kötü haber demek.

Ancak bazı Rus uzmanlar endişeye gerek olmadığı düşüncesinde. Gazprom'un Avrupa doğal gaz pazarındaki mevcut payı yüzde 34. Ve Avrupa'nın doğal gaz ihtiyacı günden güne artıyor. Rus yetkililer Almanya'nın kömürden bir günde vazgeçemeyeceği düşüncesindde. Onlara göre, şu anda inşaatı devam eden 23 yeni elektrik üretim santrali bunun göstergesi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • demirkan 10 Mart 2018 13:44

    AVRUPA GAZI ALMASSA.RUS KİME SATACAK?. TÜRKİYE DAHA UCUZA GAZ ALIR.

  • POLAT ALEMDAR10 Mart 2018 12:06

    bizim en büyük düşmanımız abd dir.ülkemizdeki tüm pisliklerin altında ve tüm şehitlerimizi ile ülkemizin geri kalmasının tek sorumlusu, ülkemizin parçalanması için milyar dolarlar harcayan abd.dir eğer biz bunu şuanki ve yeni nesillerimize anlatır isek.gelecekte dünyanın ilk 5 ekonomisi arasına gireriz.

  • Kartal10 Mart 2018 10:29

    Rusyanin Suriye de niye odaklandigi belidir,,Irak gazi ,Kürt koridoru üzerinden gecirilir ve Dogu Akdeniz deki ,ülkelerin gazlariyla birlestirilerek,Avrupa ya dogru yönlendirilir...Rusyanin kirim isgalinden sonra güvenilir partner kimligigini kaybetmesi ve gaz fiatlarini yükseltmesi,,ipipnin cekilmesine yol acmistir,,

  • Orhan Bulut Aras10 Mart 2018 09:54

    Bakın buradan haykırıyorum devlet yetkililerimize sesleniyorum.Bakın Almanya zengin bir ülke adamlar yat kalk enerjiye nasıl daha az öderiz onun hesabını yapıyorlar..Türkiye saniye kaybetmemeli kardeşim rüzgar enerjisi dediğin neki ??????? büyük dinamolar , pervaneler dağ taş denizler rüzgarlı alanlar rüzgar gülleriyle donatılmalı o kadar çok elektrik üretmeliyiz ki , elektrik çok ucuzlamalı , evdeki şofbenlerimiz , ocaklarımız , ısıtma sistemleri hepsi elektrikli olmalı , güneş panelleri güney bölgelerimiz urfa adana güneş panelleriyle donatılmalı ve bir an önce elektrikli arabalara geçmeliyiz.Araplara para kaptırmayalım yoksa burnumuz b.... dan kurtulmaz.

  • demirkan 10 Mart 2018 13:48

    BİR YANDAN ÜRETECEN. BİRYANDAN VERİMLİ KULLANACAN. HER VATANDAŞ KULLANDIĞI ELEKTİREYİN ÜCRETİNİ ÖDEYECEK. BU BİLİNCİDE YAYMAK LÂZIM.