E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAlmanya, Putin'in enerji hamlesine karşı şirketleri koruyacak---

Almanya, Putin'in enerji hamlesine karşı şirketleri koruyacak

Almanya, Putin'in enerji hamlesine karşı şirketleri koruyacak
08 Eylül 2022 - 14:26 borsagundem.com

Almanya, artan maliyetlerden etkilenen şirketlere yardımcı olmak için pandemi dönemi yardım programını genişleterek enerji krizinden etkilenen şirketleri destekleyecek.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'daki savaşla ilgili yaptırımlara misilleme olarak arzı keserken, Avrupa'nın en büyük ekonomisi kıtanın enerji krizinin merkezinde yer alıyor. Almanya'nın krizden kaynaklanan bir iflas dalgasıyla karşı karşıya kalabileceğine dair endişeler artıyor.

İktidar koalisyonu tüketicileri destekleyecek önlemler üzerinde anlaşmaya vardıktan sonra, Almanya sıkıntılı işletmelere finansman sağlayacak. Ekonomi Bakanı Robert Habeck'e göre yardım kriterleri, enerji maliyetleri ile üretim giderleri veya ciro arasındaki ilişkiyi içerebilir.

Habeck, Berlin'de milletvekillerine yaptığı konuşmada, "Geniş bir kurtarma şemsiyesi açacağız. Küçük ve orta ölçekli işletmelerin altına girebilmesi için geniş açacağız." dedi.

İngiltere Başbakanı Truss, Almanya mevkidaşı ile enerji krizini görüştü

 

Almanya, enerji krizini hafifletmek için nükleer santralleri yedekte tutacak

 

Almanya'da yeni enerji tasarrufu: Merdivenler artık yürümeyecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)