E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAlmanya Köln'de darbe protestosu---

Almanya Köln'de darbe protestosu

Almanya Köln'de darbe protestosu
31 Temmuz 2016 - 16:33 borsagundem.com

Almanya'nın Köln kentinde "Darbeye Karşı Demokrasi Mitingi" düzenleniyor

Darbeye Karşı Demokrasi Platformu”, Almanya’nın Köln kentine bağlı Deutzer Werft'te miting düzenliyor. Mitinge Almanya'nın diğer kentleri ile Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden yoğun katılım oldu. Mitingde Türk bayraklarının yanı sıra Almanya bayrakları da göze çarpıyor. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı mitingde 2 bin 700 polis görev yapıyor.

Mitinge Türkiye'den Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ve AK Parti Milletvekili Mustafa Yeneroğlu da katılıyor.

ERDOĞAN'IN VİDEO KONFERANSLA BAĞLANMASINA ENGEL

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın telekonferans yöntemiyle bağlanıp kurulacak dev ekrandan halka hitap etmesine müdahale geldi.

Köln polisinin güvenlik gerekçesiyle buna izin vermemesi üzerine, platform önce yerel mahkemeye, ret cevabı alınca da bir üst mahkemeye başvurdu.

Üst mahkeme de, polis lehine karar verince, karar gün içinde Anayasa Mahkemesi’ne taşındı.

Almanya Anayasa Mahkemesi de Köln polisini haklı bularak, daha önce verilen mahkeme kararlarını onadı.

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Genel Başkanı Zafer Sırakaya, yaptığı açıklamada, "Hukuk açısından bu kararın kabul edilebilir bir tarafı yok. Siyasi bir karar olduğu çok net. Demokrasilerde insanların fikirlerini ve düşüncelerini iletmemeleri veya buna imkan sağlanmaması manidar bir tutum" şeklinde konuştu.

Sırakaya, "Bizler bu karara katılmasak da, mahkemenin kararına göre hareket edeceğiz" dedi.

KALIN: BU KARAR KABUL EDİLEMEZ

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "bu kararın kabul edilemez" olduğunu söyledi.

Kalın, şu ifadeleri kullandı: 

"FETÖ’nün darbe girişimini büyük bir kahramanlık hikayesi yazarak boşa çıkartan milletimizin Cumhurbaşkanı olarak Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajının Alman yerel makamları ve Anayasa Mahkemesi tarafından engellenmesinin gerçek sebebini merak ediyor, Alman makamlarının tatmin edici bir izahta bulunacağını umut ediyoruz.

Mitingin hazırlık süreci boyunca güvenlik gerekçesiyle çıkartılan zorluklar, Alman Anayasa Mahkemesinin engelleme kararını onamasıyla yeni bir boyut kazanmıştır. 15 Temmuz darbe girişimine karşı demokrasi, özgürlük ve hukukun üstünlüğünü savunan bir mitingin takdir ve teşvik edilmesi gerekirken fiilen ve hukuken engellenmeye çalışılması, demokrasi, ifade özgürlüğü ve toplanma özgürlüğü ilkelerine aykırıdır."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)