E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAlmanya, İsrail yapımı SİHA alacak---

Almanya, İsrail yapımı SİHA alacak

Almanya, İsrail yapımı SİHA alacak
07 Nisan 2022 - 15:40 borsagundem.com

Rusya-Ukrayna savaşının ardından askeri harcamalarında artışa giden Almanya, tarihinde ilk kez SİHA alacak.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali sonrasında silahlı kuvvetlerini modernize etmek için 100 milyar Euro ek bütçe ayıran Almanya, ilk kez silahlı insansız hava aracı (SİHA) almaya hazırlanıyor.

Alman silahlı kuvvetlerinde şimdiye kadar sadece keşif amaçlı İHA’lar kullanılıyordu. Almanya Federal Meclisi Savunma Komitesi yaptığı açıklamada, İsrail yapımı Heron TP SİHA’sından 140 adet alacağını belirtti.

Savunma Bakanlığı, komite tarafından onaylanan karara göre, 60 SİHA’yı eğitim için, 80 SİHA’yı ise askeri operasyonlarda kullanacağını açıkladı. SİHA’ların toplam değerinin 152,6 milyon euro olduğu ve iki sene içerisinde teslim edileceği belirtildi. Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, SİHA’ların çoğunluğu yurt dışındaki askerlerin korunmasında kullanılacak.

Bakanlık, parlamentonun kararını memnuniyetle karşılayarak “Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı, Avrupa bölgesindeki güvenlik politikasını bütünüyle değiştirdi ve ordumuzun tam olarak donatılmasının, askeri saldırıların savuşturulmasının, ordumuz ve ortaklarımızı korumamız gerektiğini gösteriyor” dedi.

Proje ertelenmişti

Almanya, 2018 yılında Heron TP’yi satın almaya karar vermişti. Ancak o günlerde iktidar koalisyonu olan ve Olaf Scholz’un başkanlığını yaptığı Sosyal Demokrat Partisi, alınan karara karşı çıkarak projenin ertelenmesine neden olmuştu. Ancak orduya yıllarca yetersiz yaptırım yapılmasının düşünülmesinin ardından Almanya, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmek için başlattığı operasyonlarla aynı dönemde SİHA alacağını açıkladı.

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırmasından önce göreve başlayan Almanya Başbakanı Olaf Scholz, orduyu güçlendirmek için 100 milyar Euro harcanacağını ve her yıl gayri safi yurt içi hasılatının en az yüzde 2’sinin ordu için kullanılacağını açıkladı. Yapılan açıklamalarda, İsrail yapımı Demir Kubbe füze savunma sisteminin satın alınması için çalışmalara başlandığını ifade edildi.

Almanya Başbakanı fiyatlardaki yükseliş ile ilgili konuştu

 

Almanya'dan enerjide Rusya'ya bağımlılığa karşı yasa

 

Almanya’da sağlık harcamaları rekor seviyede

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Adem Çelik09 Nisan 2022 17:19

    İsrail sihalari bazen sorun (arıza) çıkarabiliyor. Bizdekiler bu yönden mükemmel aslında ama gurur yapıp bizden satın almazlar

  • baran08 Nisan 2022 00:31

    Merdan Gerdan iha siha oyuncak değil senin gibi karaktersizlerin eceli  o pis ağızların tıkacıdır.  O nu da beğenmiyorsun sana 300 km menzilli füze verelim!  Bu sefer kahrından geberirsin artık.  Çünkü aynı çadırda cilveleşen zübüklerin ypg pkk  itlerine yaşam alanı kalmadı!  

  • baran08 Nisan 2022 00:24

    Teknoloji böyle bir şey işte!  Otomotiv sanayiinde süper tankı da fena değil  ama iha siha teknolojisinde bir hayli geri kalmış daha doğrusu savaş sanayiinde kısıtlandığı için bir anlamda emir kulu sayılır.  

  • Dimi la pazzatına çaktığım07 Nisan 2022 17:32

    Bizden almaz gurur yapmıştır ama bizim gurursuzlar koşa koşa alır alman arabasını alırkende şöyle der alman be abi.

  • baran08 Nisan 2022 00:28

    Bu yoruma dislike veren iti merak ettim şimdi!  Ne zaman iha siha desen hayvanat patlıcan biber diyor.  Böyle süzme itler sadece bu ülkeye mahsus!  Yunanistan ile ilgili haber olur bu kırıklar hemen Yunan a methiye düzer!  Bak şu anda kimse ile yüzleşemeyeceği için yorumda yazamaz!  Bu ülkenin aşağılıkları bunlar!  Hiç şüphen olmasın!  

  • cgucluturk07 Nisan 2022 16:37

    bizden alsın. daha garantili.