E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAlmanya Hizbullah’ın faaliyetlerini yasakladı---

Almanya Hizbullah’ın faaliyetlerini yasakladı

Almanya Hizbullah’ın faaliyetlerini yasakladı
30 Nisan 2020 - 09:25 borsagundem.com

Alman hükümeti, Hizbullah’ın ülkedeki faaliyetlerini yasaklama kararı aldı. Hizbullah ile bağlantılı olduğu şüphesiyle Berlin, Bremen, Münster ve Dortmund’daki dört cami ve dernekte operasyon düzenlendi

Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer, ülkede Hizbullah’ın faaliyetlerini yasaklama kararı aldı. İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Steve Alter, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “İçişleri Bakanı Seehofer, Almanya’da Şii terör organizasyonu Hizbullah’ın faaliyetlerini yasakladı” dedi. Polisin bu sabah birçok eyalette operasyonlar yürüttüğünü ifade eden sözcü, kriz zamanlarında da “hukuk devletinin hareket kabiliyetinin” olduğunu belirtti.

Dört kentte operasyon

Polis, terör örgütü olarak nitelendiren Hizbullah'a ait olmakla suçlanan dört cami ve derneğe bu sabah saatlerinde operasyon düzenledi. Operasyonların gerçekleştirildiği Berlin’de El-İrşad Camii, Bremen'de El-Mustafa Cemaati , Münster’de İmam Mehdi Merkezi ve Dortmund’da Lübnanlı Göçmenler Cemaati adlı derneklerin Hizbullah üyelerinin buluşma yerleri olduğu belirtiliyor. Güvenlik birimleri, Almanya’da Hizbullah üyelerinin sayısının bin 50 civarında olduğunu tahmin ediyor.

Hizbullah’ın askeri kanadı, 2013 yılında Avrupa Birliği tarafından terör örgütleri listesine dahil edilmişti. ABD ve İsrail de, uzun zamandan beri Almanya’ya Hizbullah’ı yasaklaması için baskı yapıyordu. İsrail, düzenlenen birçok saldırıdan Hizbullah’ı sorumlu tutmuştu.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)