E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAlmanya, F-35 satın alacak---

Almanya, F-35 satın alacak

Almanya, F-35 satın alacak
14 Mart 2022 - 09:42 borsagundem.com

Alman hükümeti kaynaklarından, Berlin yönetiminin F-35 savaş uçakları almak için prensipte anlaştığı bilgisi geldi.

Almanya hükümetinden kaynaklar, Almanya’nın ABD merkezli Lockheed Martin tarafından üretilen F-35 savaş uçağı satın alma konusunda prensipte anlaştığını duyurdu.

Almanya’nın Tornado filosunu gençleştirmek için bu hamleyi yaptığı belirtildi. 1980’lerden beri kullanılan Tornado jetleri, ABD’nin nükleer bombalarını taşıma özelliğine sahipti. Berlin yönetiminin yeni savaş uçaklarına 2025-2030 yılları arasında kademeli olarak geçeceği belirtildi.

Şubat ayının başında Almanya’dan bazı yetkililer, Berlin yönetiminin bu yönde bir adımı olduğunu söylemiş fakat henüz karar verilmediğini aktarmıştı.

Almanya Şansölyesi Olaf Scholz'dan Türkiye'ye ilk resmi ziyaret

 

Almanya Rus petrolünden bağımsız olmayı hedefliyor

 

Almanya'da enflasyon artış gösterdi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)14 Mart 2022 13:06

    Aşağıdaki gerçekleri beğenmeyen kardeşlerime duymak istediği yorumu yazıyorum :D .... F35 e ne gerek var ? biz Allah'ın izni ile her daim korur kollarız memleketimizi. Sizlerin F35 leri varsa bizlerinde Allahın izni ile yola çıkan EBABİL kuşlarımız var. Koca koca fil ordusunu yerle bir eden , orduları tarumar edip kafirleri korkutan , topraklardan kaçırtan en büyük güç bizimle. Bol bol dua edelim. Okuyup üfleyelim, Türkiye'mizi dua zırhı ile koruyalım. F35 deil , f38 gelsin :D  umarım bu yorumumu beğenir : )  Yıkama yağlama yapmak gerçekten çok kolay :D gezeteci olabilirdim Tarafsız bölgede tarafsız biçimde, hiç bişe ispati yok. ondan duydum bundan duydum devlet verisi bilmem ne yazarı, salla gitsin arkasını soran yok :D

  • Mucise Reis ;)14 Mart 2022 10:32

    Üretici firma biz. Kaynak verip erken ödemeler yapıp para veren biz. parçalarını üreten biz. Almanya parasını verip alacak, biz kendi adımıza sözleşme ile verilmesi gereken uçakları alamıyoruz. 1 .dünya savaşında ingilizlerin parası verilen gemimizi teslim etmeyip, Çanakkale de askerimize kurşun sıkması gibi bir durum.Tarih bilmek şart. o gemiler olsa, 1 tane yunan adası olmazdı. Hepsini gemileri çekıp alırdık. Ege sınır sorunu da olmaz.

  • vatandaş14 Mart 2022 09:54

    Belki avrupa kapıkulu türkler geliyor.