E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAlmanya: Erdoğan önemli bir misafir---

Almanya: Erdoğan önemli bir misafir

Almanya: Erdoğan önemli bir misafir
30 Haziran 2017 - 14:11 borsagundem.com

Alman hükümet sözcüsü Steffen Seibert, Erdoğan'ın 7-8 Temmuz'da Hamburg'da düzenlenecek G-20'ye katılımının Alman hükümeti tarafından hoş karşılandığını açıkladı.

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın G-20 zirvesine katılımı esnasında ülkede konuşma yapmasının 'uygun' olmayacağını açıklamıştı.

Bu açıklamanın ardından karşılıklı sert açıklamalar nedeniyle ilişkiler gerilmişti.

Almanya hükümet sözcüsü Steffen Seibert, "Alman hükümeti adına, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önemli bir konuk olduğunu ve G-20 zirvesine gelişini hoş karşıladığımızı vurgulamak isterim" açıklamasında bulundu.

BÜYÜKELÇİLİKLER BİLGİLENDİRİLDİ

Öte yandan, Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Martin Schaefer, Almanya'daki vatandaşlarına yönelik siyasi miting düzenlemek isteyen ülkelerin izin almak için başvuru yapması gerektiği konusunda tüm büyükelçiliklerin bilgilendirildiğini açıkladı.

Schaefer, üç ay içinde seçime gidecek olan ülkelerin başvurularının ise otomatik olarak reddedileceğini söyledi. Ancak Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin bu kuraldan muaf tutulacağı belirtildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)