E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAlman ve İngiliz jetlerinden Rus uçağına müdahale---

Alman ve İngiliz jetlerinden Rus uçağına müdahale

Alman ve İngiliz jetlerinden Rus uçağına müdahale
15 Mart 2023 - 16:24 borsagundem.com

Alman ve İngiliz uçakları, Estonya hava sahasına yaklaşan 2 Rus uçağını durdurdu.

Alman ve İngiliz savaş uçakları Estonya hava sahasına yaklaşan Rus askeri nakliye uçağı ile yakıt ikmal uçağını engelledi.

İngiltere Kraliyet Hava Kuvvetlerinden (RAF) yapılan açıklamaya göre, Rus Ilyushin Il-78 Midas tipi havada yakıt ikmal uçağının Rusya'ya ait Baltık denizi kıyısındaki Kaliningrad'dan St. Petersburg'a giderken Estonya hava trafik kontrolüyle teması kesildi.

Bunun üzerine, NATO görevi kapsamında Estonya'da bulunan RAF ve Almanya'ya ait iki Eurofighter Typhoon tipi savaş uçağı Estonya hava sahasına doğru ilerleyen Rus uçağını engelledi.

RAF, daha sonra Estonya hava sahası yakınlarında uçan yine Rusya'ya ait Antonov 148 tipi askeri nakliye uçağının engellendiğini de duyurdu.

Açıklamada, engelleme faaliyetinin iki ülke tarafından yapılan ilk NATO hava sahası güvenliği faaliyeti olduğu bilgisi paylaşıldı.

İngiltere Silahlı Kuvvetlerden Sorumlu Devlet Bakanı James Heappey de konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "NATO ortak güvenliğimizin temelini oluşturmaya devam ediyor. İngiltere ve Almanya'nın Baltık'ta ortak gerçekleştirdiği bu görev ortak gücümüzü gösterirken, NATO sınırlarına yönelik tehditlere karşı koyma noktasında ortak kararlılığımızı da açıkça gösteriyor." diye konuştu.

Belarus muhalefeti: Rus uçağını vurduk

 

Ukrayna 5 Rus uçağını ve 1 Rus helikopterini düşürdü

 

İngiltere, hava sahasına yaklaşan dört Rus uçağını uzaklaştırdı

 

Sınırı ihlal eden Rus uçağı, toplantıyı sona erdirdi

 

Rus elçi sordu: New York yakınında Rus İHA'sı görseniz ne yaparsınız

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • DIMBIL15 Mart 2023 17:06

    Yakında 3.dünya savaşına hoş geldiniz.Rusya bu sefer ab tüm işgal edecektir veya haritadan silecektir.