E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarAlman tahvilleri sıçradı---

Alman tahvilleri sıçradı

Alman tahvilleri sıçradı
04 Temmuz 2013 - 17:02 borsagundem.com

Almanya tahvilleri bugün Draghi'nin açıklamalarından sonra yönünü yukarıya çevirdi

Almanya devlet tahvilleri, Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi'nin faizlerin uzun bir süre düşük tutulacağını açıklamasıyla sıçradı. 2 yıllık tahvil faizlerini neredeyse 1 ayın en düşük seviyesine geriledi.
İspanyol ve İtalyan tahvilleri de yükselerek erken saatlerdeki kayıplarını sildiler. Draghi bugün sona eren AMB toplantısının ardından yüzde 0.5'lik politika faizini değiştirmeme kararı aldıklarını açıkladı. Draghi, bankanın para politikasının "gerektiği süre boyunca" genişlemeci kalacağını vurguladı.
Amsterdam'da bulunan ING Groep NV kıdemli faiz oranı stratejisti Alessandro Giansanti, "Draghi ekonominin beklediğinden biraz daha az agresifti ve ekonomiye yönelik dikkat çeken risklerin altını çizdi. Faiz oranlarının uzun süre boyunca düşük kalacağını ifade etti. Bu yüzden piyasadaki faiz oranlarını düşük göreceğiz. Sanırım 2 yıllık faiz oranları biraz daha düşebilir" ifadelerini kullandı.
2 yıllık Alman tahvil faizleri 8 baz puan düştü ve Londra saatiyle 14:02'de yüzde 0.09 oldu. Haziran 2015 vadeli yüzde sıfırlık tahvilin değeri 0.1 puan yükselerek 99.835 oldu. 10 yıllık tahvil faizleri 6 baz puan düşerek yüzde 1.60 oldu. 10 yıllık İspanyol tahvil faizleri 13 baz puan düştü ve yüzde 4.64 oldu. Benzer vadeli İtalyan tahvilleri ise 15 baz puanlık gerilemeyle yüzde 4.35 oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)