E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAlman SWP'den SİHA'lara karşı Eurofightre önerisi ---

Alman SWP'den SİHA'lara karşı Eurofightre önerisi

Alman SWP'den SİHA'lara karşı Eurofightre önerisi
10 Şubat 2024 - 10:34 borsagundem.com

Alman düşünce kuruluşu SWP'deki analizde Türk savunma sanayisine övgüler yağdırıldı. Analizde Türkiye'ye Eurofighter satılıp SİHA alınabileceği önerisi de getirildi

Almanya'nın saygın kuruluşları arasında gösterilen Bilim ve Politika Vakfı'nın (SWP), "Türkiye küresel bir silah ihracatçısı olma yolunda" başlıklı analizinde, Türk savunma sanayisinde yeni bir dönemin kapılarını aralayan değişim ele alındı.

SWP Türkiye Araştırmaları Merkezi (CATS) uzmanlarından Jens Bastian tarafından kaleme alınan analizin en dikkat çekici bölümünü ise Türkiye'nin 40 adet Eurofighter Typhoon savaş uçağı satın alma talebine ilişkin değerlendirmeler oluşturdu.

Scholz hükümeti için zor karar

Almanya, İngiltere, İtalya ve İspanya'dan oluşan dörtlü konsorsiyum tarafından üretilen bu uçakların Türkiye'ye satışına Madrid ve Londra'nın yeşil ışık yaktığını, Berlin ve Roma'nın ise henüz onay vermediğini hatırlatan Jens Bastian, Alman hükümetinin önemli bir kararın eşiğinde olduğunu aktardı.

Analizinde Sosyal Demokrat Parti (SPD), Yeşiller ve Hür Demokratlar'ın (FDP) oluşturduğu hükümetin, Türkiye'ye muharebe silahı satışına onay vermediğini anımsatan Bastian, Eurofighter satışı ile ilgili olarak, "Alman hükümetiin iç politika konuları ile NATO'nun tutarlığını sağlama gerekliliğiyle karşı karşıya" tespitinde bulundu.

Türkiye JF-17'ye yönelebilir

Analizde ayrıca Türkiye'nin savunma politikasında NATO dışında ittifaklar oluşturduğu, Ankara'nın Eurofighter'ı satın alamadığı takdirde Çin-Pakistan ortak yapımı JF-17 Thunder savaş uçaklarına yönelebileceği de değerlendiriliyor.

Aksungur SİHA, 30 bin feet'e yerli motorla çıktı! İşte o anlar

 

TB3 SİHA ikinci uçuş testinde başarılı oldu: İşte o anlar...

 

Eurofighter krizi Scholz hükümetini böldü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • xyz11 Şubat 2024 11:34

    O zaman kol gibi girer almanlara ve abd ye......Genel seçimlerden önce de kimse kusurumuza bakmasın iktidara geldiğimizde ilk yapacağımız iş BAYKAR MAKİNA ya dokunup yani kapatacağız anlamıya geliyormuş yani kapatacaklar idi bakın ülkemiz nereden nereye geldi.