E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAlman şirketleri 12 bin kişiyi işten çıkaracak---

Alman şirketleri 12 bin kişiyi işten çıkaracak

Alman şirketleri 12 bin kişiyi işten çıkaracak
27 Eylül 2016 - 19:03 borsagundem.com

Almanya’da Air Berlin ve Commerzbank’ın ardından Siemens de personel sayısını azaltmaya karar verdi. Air Berlin’in 1000, Commerzbank’ın 9 bin ve Siemens’in de bin 700 kişiyi işten çıkaracağı öne sürüldü.

Süddeutsche gazetesi Air Berlin’in ekonomik açıdan zor günler geçirdiğini, krizden kurtulmak amacıyla tur operatörü TUI ve Lufthansa ile görüşmeler yaptığını yazmıştı. Habere göre Air Berlin, 40 kadar uçağını Lufthansa’nın yan kuruluşu Eurowings’e kiralayacak. Süddeutsche Zeitung, görüşmelerin olumlu sonuçlanması halinde Air Berlin’in uçak sayısını yarıya indirerek 70 dolayında uçakla seferlerini sürdüreceğini yazmıştı. Şu anda 8 bin 600 çalışanı bulunan şirketin, küçülme nedeniyle pilot ve yer personeli de dahil 1000 kişiyi işten çıkaracağı öne sürüldü.

EN BÜYÜK İKİNCİ BANKA
Ekonomi gazetesi Handelsblatt da, Almanya’nın en büyük ikinci bankası Commerzbank’ın yeniden yapılanma ve tasarruf önlemleri kapsamında 9 bin çalışanıyla yollarını ayırabileceğini öne sürdü. Gazeteye göre bugüne kadar 5 bin çalışanın işten çıkartılabileceği konuşulan Commerzbank’ta, 50 bin çalışanın 9 bini işini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya. Commerzbank Yönetim Kurulu Başkanı Martin Zielke’nin cuma günü açıklaması beklenen tasarruf önlemlerinin 2020 yılına kadar süreceği belirtiliyor. 1 milyar euroya mal olması beklenen yeniden yapılanmanın yaklaşık her beş çalışandan birini işinden edebileceğine dikkat çekiliyor. Ayrıca şirket bu yıl için hisse senedi kâr payı ödemesi de yapmayacak.

RAKAMDA İNDİRİM YAPTI
Teknoloji devi Siemens’in de benzeri bir yol izleyeceği iddia edildi. Alman gazetelerine göre Siemens’in işçi temsilcileriyle 2020 yılına kadar Almanya’da bin 700 kişinin işten çıkarılması konusunda anlaştığı kaydedildi. Şirket, mart ayında yaptığı açıklamada, petrol ve gaz, metaller ve madencilik sektörlerindeki yoğun rekabet nedeniyle bazı düzenlemelere ihtiyaç duyulduğu belirtmiş ve bu kapsamda Proses Endüstrileri ve Sürücüler Bölümü’nde 2 bini Almanya’da olmak üzere toplamda 2 bin 500 kişiyi işten çıkarmayı planladığı bildirmişti. Siemens, böylece daha önce Almanya için belirlediği 2 bin eleman kesintisini bin 700’e indirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)