E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAlman ordusu Irak'taki eğitim operasyonlarını durdurdu---

Alman ordusu Irak'taki eğitim operasyonlarını durdurdu

Alman ordusu Irak'taki eğitim operasyonlarını durdurdu
15 Mayıs 2019 - 15:26 borsagundem.com

Washington-Tahran gerilimi tırmanırken, İran'ın komşusu Irak'la ilgili ABD'nin ardından Almanya'dan da bir çekilme haberi geldi.

Washington-Tahran gerilimi tırmanırken, İran'ın komşusu Irak'la ilgili ABD'nin ardından Almanya'dan da bir çekilme haberi geldi. Alman ordusu bölgede gerginliğin artması gerekçesiyle Irak'taki eğitim operasyonlarını askıya aldı.

Almanya Savunma Bakanlığı Sözcüsü, bölgede artan gerginlik nedeniyle Alman Silahlı Kuvvetleri'nin Irak'taki eğitim operasyonlarını askıya aldığını duyurdu. 

'İRAN DESTEKLİ POTANSİYEL SALDIRI' DUYUMU

İran'ın destekleyebileceği potansiyel saldırılara dair Almanya'nın duyum aldığını öne süren Sözcü, bunun Irak'ta askeri eğitim programlarının gelecek günlerde yeniden başlamayacağı anlamına gelmediğini belirtti. 

'KARAR ABD'NİN BASKISIYLA ALINDI' İMASI

Focus Online, bu kararın gerisinde ABD yönetiminin olduğuna işaret etti. Alman haber sitesi, kararın Ortadoğu'da IŞİD'le savaşan partner ülkelerle koordinasyon içinde alındığını yazdı.

Bunun birkaç saat öncesinde de ABD Dışişleri Bakanlığı, acil durumlarda görevli kişiler dışındaki bütün Amerikan hükümeti çalışanlarının Irak'tan çekilmesi emrini verdi. 

Dün New York Times gazetesi, Trump yönetiminin İran'a karşı Ortadoğu'ya 120 bin asker gönderme planını tartıştığı iddiasını haberleştirmişti. Ardından ABD Başkanı Donald Trump'tan böyle bir planlarının olmadığına dair yalanlama gelmişti. 

Irak güçlerinin eğitimi için bu ülkede 160 Alman askeri konuşlu bulunuyor. (Sputnik)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kamil15 Mayıs 2019 16:33

    Batılılar normal savaş yerine istediklerini ekonomik baskı uygulayarak yaptırmayı tercih ediyor lar. Normal savaş çok pahalı ya patlıyor. Bu riske girmek istemiyorlar. Ayrıca nükleer güç varsa savaş demek ülkenin ongorulemez şekilde hasar alması demektir. Ne kadar geriye gider bilinmez. Ekonomik yaptırımlar, ambargo lar, iç isyanlar çıkartma, askeri darbeye destek, ticaret savaşı yabancı batılılarin denedikleri baş yöntemlerden dir.

  • Dd15 Mayıs 2019 16:32

    Sarhoş  ibra cı ALMAN askeri önce. Kendi eğitim alsın.  

  • ALAATTİN CAMGÖZ15 Mayıs 2019 15:54

    tabi iran ile abd arasında bir savaş olur ise afrika ortadoğu da bir tane hiristiyan ve yahudi barakmazlar bu 3.dünya savaşı olur ki.müslümanlar ve hiristinlar+yahudiler arasında.umarım olmaz.bu olaya pakistan da karışır ve atom bombası kullanır ki israil diye bir devletin haritadan silineceğini tahmin etmiyorum.

  • Kamil15 Mayıs 2019 15:49

    Korktular yani