E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAlman malı mühimmatlar YPG'nin elinde---

Alman malı mühimmatlar YPG'nin elinde

Alman malı mühimmatlar YPG'nin elinde
03 Eylül 2017 - 10:20 borsagundem.com

ABD’nin terör örgütü YPG’ye gönderdiği silahların PKK sığınaklarında çıkmasının ardından şimdi de Almanya’nın YPG’ye gönderdiği bombalar Şırnak’ta ele geçirildi

ABD'nin terör örgütü YPG'ye gönderdiği silahlar bir süre önce Güneydoğu'da PKK'ya yönelik operasyonlar sırasında sığınaklarda ele geçirilmişti.

PKK'lıların inlerinden çıkan silahların seri numaralarının ise yağlı boya ile boyanıp kapatıldığı saptanmıştı.

Şimdi de Şırnak'taki operasyonda Almanya'nın YPG'ye gönderdiği bombaların ele geçirilmesi Batılı ülkelerin iki yüzlü politikasını bir kez daha gün yüzüne çıkardı.

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesindeki Kato Dağı sınırları içinde kalan Faraşin Yaylası'nda PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için 30 Temmuz-5 Ağustos arasında gerçekleştirilen operasyonlarda variller içine gizlenmiş toprağa gömülü silah ve mühimmatlar bulundu.

Ele geçen mühimmat ve patlayıcılar arasında en dikkat çekeni ise askeri kamuflajlı gece görüşlü termal kamera ile 197 adet el bombası oldu.

Jandarma Genel Komutanlığı Kriminal İnceleme Daire Başkanlığı'nca laboratuvar ortamında incelenen el bombalarının Alman menşeli olduğu tespit edildi.

Bazılarının ise üzerlerindeki seri numaralarının kazınarak silindiği belirlendi.

Bombaların Almanya'nın DEAŞ'la mücadele bahanesiyle YPG'ye gönderdiği bombalardan olduğu ortaya çıktı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yahya04 Eylül 2017 12:04

    Kemal, dogru bir yorum. Almanya ancak böyle dize getirilir. Cunku gecenlerde Almanya "Turkiye ile NATO'da isbirligine devam" dedi. Almanya rusdan ve dogu kapidan korkuyor. Turkiye böyle demec verirse, Almanya siner. Biri hukumete bunu anlatsin.

  • Kemal04 Eylül 2017 10:03

    Merkel'i Turkiyeyi ekonomik olarak getirme istegine engel olmak cok kolay. Nasil mi? Turkiyenin 'Almanyanin teröristleri kendi ulkesinde engellemesi ve silah yardimi yapmasi nedeniyle, Turkiyenin bir savas esnasinda Avrupanin dogu tarafina Nato cercevesi altinda yardim etmeyecektir" desin bakalim. Almanya panik olur, ekonomik baski mecburen kaldirir, cunku Rusya icin savasta bu Avrupaya acik giris demektir. Nato'dan atilmak mi? Buna kimse inanmaz, cunku Turkiye Nato'nun en kuvvetli 2. ordusu. O zaman Nato'yu kimse kaile almaz.

  • Böyle dost düşman başına 03 Eylül 2017 22:37

    Zırhlı araçlar Abd 'den , Patlayıcılar Almanlar 'dan ... İki yüzlü şeref yoksunu batı ... Eninde sonunda çökeceksiniz !!! Sonunuz yakındır.

  • D.demirkan 03 Eylül 2017 22:35

    Fatih istanbul.çok haklısın.rusya ile uçak kirizinde.ingiltere fransa hollanda ne dedi anlaşın nato türkiye için savaşa girmez.hatta birçok ülke bizi suçladı.başta yunan.biz bundan çok iyi ders çıkarmamız lâzım.dostumuz düşmanımız belli oldu.allahtan rusya ile daha fazla kırılmadan bu krizi atlattık çok güzel iş birliğimiz var hadada ileri götürelim rus halkından kötülük gelmez.

  • D.demirkan 03 Eylül 2017 22:23

    BİZİM NATODA NE İŞİMİZ VAR ALLAH AŞKINA.?NATO KİME KARŞI RUSYAYA KARŞI KURULMUŞ.BİZİM GÖREVİMİZ NE.? AVRUPANIN JANDARMALIGI. DÜNYA EKENOMİ SAVAŞLARININ TAM ORTASINDA.BİZİM RUSYA İLE MİLYARLARCA DOLALARLIK TİCARETİMİZ VAR.RUS HALKI BİZE EN YAKIN HALK.AVRUPA HEM BİZİ HEM RUSLARI DEVAMLI AŞALIYOR.BİZ RUSLARLA İYİ GEÇİNECEYİZ ÇİNLE İYİ GEÇİNECEYİZ TÜRKİ CUMHURİYETLERLE İYİ GEÇİNECEYİZ.ORTAK ÜRETİM YAPACAĞIZ.O ZAMAN ZATEN NATONUN ANLAMI KALMAZ BİZİM İÇİN.NE HÂLLERİ VARSA GÖRSÜNLER.BİZİ NATO DEYİL İŞ LÂZIM DOST ÜLKE LÂZIM KALLEŞ DEYİL.

  • fatih,islambul03 Eylül 2017 20:56

    Almanya törör devleti bunu natodan atalım olmassa biz natodan çıkalım bunlar ikiyüzlü düşmanımız amerika almanya ingtere fıransa

  • D.demirkan 03 Eylül 2017 19:06

    Nato üyesi türkiye.ABD ye güvenip.ALMAN lara güvenip savaşa gireceğiz bu nato ülkeleri bizi koruyacak .bunu kargalar bile güler kimse kimseye kandırmasın.yapacağımız tek şey rusya ile iyigeçineceyiz.beraber füze üreteceğiz çok çeşitli füzelerle savunmamızı güllü hâle getireceğiz.

  • D.demirkan 03 Eylül 2017 13:21

    BİRİNCİ DÜNYA SAVAŞINDA YERLE BİR OLDU.İKİNCİ DÜNYA SAVAŞINDA TAŞ ÜSTÜNDE TAŞ KALMADI ALMANYANIN YARISI GİTTİ.İNŞALLAH ÜÇÜNCÜ DÜNYA SAŞI OLURDA ALMAN IRKI DİYE BİR CANİ IRK KALMAZ.

  • asker03 Eylül 2017 12:59

    1992 yılında taruz elbise çıkıyordu diyarbakır arazisinde

  • Saygilarimla03 Eylül 2017 11:36

    Butun dunyaya soyleyen bilsinler avrupa ve abd nin teror ulkesi olduklaribi

  • yani.03 Eylül 2017 10:54

    Yıllardır terör örgütlerinin silah ve cephane fabrikasımı avr diye biliyodunuz yoksa ? tabikide terörsitlerin kullandığı silahlar, paylayıcılar üretim kabiliyeti olan bir devlete ait. Hakkaten de Almanya ile itiş-kakış olunca böyle manşet haberlerin çıkmasının amacı bana başka bişe geliyor. Aynı israille gemi krizi yaşadık heryerde israil düşmanlığı manşet oldu ya şimdi ? 1 tane haber yok trt de daiihil. her olaya aynı tepki verilse bugunleri yaşamazdık bence. bilinen bişi bu haber yani