E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriAlman ilaç ve kimya devi Merck'ten Türkiye'de yatırım atağı---

Alman ilaç ve kimya devi Merck'ten Türkiye'de yatırım atağı

Alman ilaç ve kimya devi Merck'ten Türkiye'de yatırım atağı
07 Kasım 2017 - 03:23 borsagundem.com

Asırlık Alman ilaç ve kimya şirketi Merck, Vilsan Veteriner İlaçları adlı firmayı almak için Vimar Gıda ile masaya oturdu

Son dönemlerde giderek artan, 'birleşme- satın alma' haberlerine bir yenisi eklendi. Dünyanın en büyük ilaç ve kimya şirketlerinden Merck, Türkiye’deki varlığını hayvan sağlığı alanında güçlendirecek bir hamle yaptı. Alman devi, Türk şirketi Vilsan Veteriner İlaçları adlı firmayı almak için şirketin sahibi Vimar Gıda ile masaya oturdu. Taraflar, Rekabet Kurumu'nun da onayı ile hisse devri için son imzaları atacak.

Anlaşma sağlanırsa Merck, bu alanda Türkiye’deki ilk yatırımını yapmış olacak. Böylece Hintli Alivira, Kuveytli finans şirketi NBK, ABD’li yatırım fonu Riverside gibi firmaların yer aldığı Türkiye hayvan gıda ve sağlığı pazarına küresel bir oyuncu da girecek.

50 BİN ÇALIŞANI VAR

Hayvan sağlığı sektöründe Türkiye’nin önemli firmalarından olan Vilsan, 1986 yılında kuruldu. büyükbaş, küçükbaş, at, kanatlı sağlığı, pet, kültür balıkçılığı alanlarında üretim yapan Vilsan, Ortadoğu, Doğu Avrupa, Afrika, Orta Asya, Uzakdoğu Asya ve Güney Amerika’ya ihracat gerçekleştiriyor.

2014’te Vilsan 30 milyon liraya Vimar’a satıldı. Vilsan’ı almak için görüşme yürüten Merck ise dünyanın en eski tıbbi ürünler ve kimyasallar firması olarak biliniyor. 1668’de kurulan firmanın 70 ülkede 50 binden fazla çalışanı var. Hisseleri Frankfurt Borsası’nda işlem gören şirket geçen yılı 15 milyar Euro ciroyla kapattı.

İstanbul Ticaret Odası'na kaydı Eylül 1995'te yapılan Vimar Gıda'nın Yönetim Kurulu Başkanı ise Mustafa Baysan.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yazık..07 Kasım 2017 08:10

    bu üülkede değer üreten tüm firmalar bir bir yabancıya satılıyor. türkler hiç mi mülk sahibi olamayacak. bankalar yabancı. sigortalar yabancı.. her şey yabancı..

  • Vetaş07 Kasım 2017 07:10

    Yerli üretici Deva Holdingin vetaş var