E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAlman Dışişleri Bakanı Maas: Çin gelecekteki süper güç---

Alman Dışişleri Bakanı Maas: Çin gelecekteki süper güç

Alman Dışişleri Bakanı Maas: Çin gelecekteki süper güç
07 Haziran 2020 - 19:00 borsagundem.com

Çin’i gelecekteki süper güç olarak nitelendiren Almanya Dışişleri Bakanı Haiko Maas, Avrupa Birliği’ni (AB) Pekin’e yönelik ortak strateji oluşturmaya çağırdı

Almanya Dışişleri Bakanı Haiko Maas, “Çin gelecekteki süper güç. Çin, Almanya’nın en büyük ticari partneri. Pekin ile diyalogu sadece ekonomik ve ticari konularla sınırlandırmamalıyız. Kendi değerlerimizi korumamız için ortak Avrupa stratejisine ihtiyacımız var” ifadesini kullandı.

Çin’e yönelik suçlamalarla ilgili olarak, birçok ülkenin ilk haftalarda virüsle savaşırken hatalar yaptığını dile getiren Maas, “Elbette virüsün kökenini ortaya çıkarmak için tam şeffaflığa ihtiyacımız var. Eminim bu (soruşturma), Çin’in çıkarına olacak” dedi.

Eylül ayında yapılması planlanan AB-Çin zirvesinin ertelenmesinin sadece salgınla bağlantılı olduğunu kaydeden Maas, sonuçlara ancak yüz yüze görüşmelerle varılabileceğini vurgulayarak, “Umarım zirve yıl sonundan önce yapılacak” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • uzaydan gelen08 Haziran 2020 01:07

    HEY MİLLET ! 10 GÜN ÖNCE YENİ İMPARATORLUĞUMUZUN KURULUŞU KAYITLARA GİRİLMİŞTİR. (benden size tüyo) Henüz göremeyenler 3-5 seneye kadar anlayacaksınız.. Herkesin kazanacağı TÜRKİYE İMPARATORLUĞU.. HAYIRLI VE UĞURLU OLA..

  • Sözün özü 07 Haziran 2020 21:29

    Kadir mısıroğlu bunu 10 yıl önce söyledi. Çin ve Türkiye iki süper güç olacak.

  • KERİM04 Eylül 2021 16:08

    Türkiyemizi beleşten yiyenler dört bir taraftan sarmışlar habire kriz üretiyorlar devletin binbir güçlükle kurduğu fabrikaları işletmelri üste para vererek yandaşlara satıyorlar milletin vergileri har vurulup harman savruluyor 3-5 yandaş habire zengin eilecek fiye ülke 70 senedir krizlerden kriz beğeniyor.biz olsak olsak krizlerin süper gücü oluruz o halde bile ayaktayız hayret

  • Türkant08 Haziran 2020 10:26

    Kadir mısıroğlu ne bilecek kendi rumken millete Rum ermeni diye ayrıştıran ikiyüzlü idi

  • Ataran08 Haziran 2020 10:22

    Hadi çin habire üretiyor, cari fazla veriyor da ya Türkiye ? Sihirli çubuk mu değecek tesadüfen bir anda ?