E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAlman Büyükelçi'den haddini aşan Türkiye açıklaması!---

Alman Büyükelçi'den haddini aşan Türkiye açıklaması!

Alman Büyükelçi'den haddini aşan Türkiye açıklaması!
19 Eylül 2020 - 10:15 borsagundem.com

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de yaşadığı gerilimle ilgili skandal ifadelere bir yenisi daha eklendi. Yunanistan Parlamentosu'nda konuşan Almanya'nın Atina Büyükelçisi Ernst Reichel, "AB Konseyi çok yakında Türkiye'ye sopasını gösterecek" dedi.

Alman Büyükelçi’den tepki çeken açıklama: AB Türkiye’ye sopasını gösterecek
Türkiye ve Yunanistan arasında Doğu Akdeniz'de yaşanan gerilimde tansiyonu yükselten açıklamalar yapılmaya devam ediyor. 24-25 Eylül’de AB liderlerinin bir araya geleceği zirve öncesi, bu kez açıklama Almanya’nın Atina Büyükelçisi Ernst Reichel’dan geldi.

Reichel, Türkiye’yle ilgili skandal benzetmeler kullandı. Yunanistan Parlamentosu Avrupa Daimi Komitesi’nde konuşan Reichel, “Karşımızda zor bir komşu var. Bu bir sorun çünkü sadece Türkiye değil başka bir zorlu komşu olan Rusya da var. Türkiye’yi ikna etmek zorundayız. Mesele nasıl ikna edeceğimiz. Bence doğru cevap havuç ve sopa yaklaşımı. AB Konseyi çok yakında Türkiye’ye sopasını gösterecek” diye konuştu.

Reichel, dönem başkanlığına vurgu yaparken, “Zorlu bir dönemden geçiyoruz. Almanya dönem başkanlığı için Türkiye meselesi çok önemli. Bu mesele dönem başkanlığımıza başlarken sunduğumuz raporda yer almıyor. Çünkü zaman içinde işler değişti” ifadelerini kullandı.

‘MERKEL VE MAAS YAKINDAN İLGİLENİYOR’

Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Dışişleri Bakanı Heiko Maas’ın konuyla yakından ilgilendiğini belirten Reichel, “Başbakan Merkel askeri çatışmanın önlenmesini, gerilimin azaltılmasını ve deniz yetki alanlarının barışçıl bir şekilde belirlenmesini kişisel meselesi olarak görüyor. Ve şimdiye kadar da bir miktar başarı elde etti. Araştırma gemisi Oruç Reis, Meis’ten çekildi. Yakında bir sonraki aşama olan istikşafi görüşmelere geçeceğiz” dedi.

MICHEL DE GÜNDEME GETİRMİŞTİ

Havuç ve sopa yaklaşımını geçtiğimiz günlerde AB Konseyi Başkanı Charles Michel de gündeme getirmişti. Michel, Reuters’a yaptığı açıklamada, “Havuç ve sopa yaklaşımını içeren dış politikamızdaki araçları tespit edeceğiz; ilişkileri geliştirmek için hangi araçlara sahip olduğunu ve bize saygı gösterilmemesi halinde hangi araçlarla karşılık vermemiz gerektiği üzerinde değerlendirmeler yapacağız. Saygı görmek istiyoruz” diye ifadelerini kullanmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (29)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Türkdunyasi20 Eylül 2020 13:16

    Avrupa haçlı kulübüdür bunu hic unutmayın. 100 sene once kan gölüne cevirdiler ulkemizi. Guclenmedikce bu tur konuşmalari bize karşı hep yapacaklar.

  • BORSACI20 Eylül 2020 10:53

    adam büyük elçi degil büyük eşşek gibi .

  • fafa19 Eylül 2020 20:12

    1.Dünya Savaşına bizi sokan Almanlar.Suriye'ye sokan Amerikalılar,ikisinden de yeteri kadar çile çektik,kazık yedik.Amerikalılar planlı şekilde Suriyelileri üstümüze yıktı.Demografik yapımız değişiyor,Türkiye Araplaşıyor.

  • red20 Eylül 2020 11:57

    çok doğru söylüyorsun. o sallıyorsun diye yobaz kör sokakları görnüyormusun Türkçe konuşan kalmadı.

  • Nedim20 Eylül 2020 11:42

    Salla bakalım meydan boş  nasılsa!'  

  • fafa20 Eylül 2020 10:56

    Abdullah,meselenin inançla bir ilgisi yok.Kürtler inançsız mı hepsi inançlı insanlar ama Türkiye'yi bölmek için sürekli PKK'ya gençleri gönderiyorlar.Suriyeliler 800 bin çocuk doğurmuş,on yıl sora Türkiye toprağını Suriye'ye katmak isterlerse,ya da Türkiye'yi bölmek isterlerse,ne yapacaksın,bir de onlarla mı uğraşacağız?Tabi Türkler azınlıkta kalmazsa.

  • abdullah 19 Eylül 2020 23:24

    araplaşmak türkleşmek diye birşey gerçeklik değildir. gerçek olan inançlı güvenilir olmak ve inançsız güvenilir olmamaktır. türkiye de bazıları aptallaşmış olabilir. türkiye'ye ve inanca karşı olanların aptallaştığı gibi. güven verir güven duyulursan herkes sendir sen herkessin.

  • Dd19 Eylül 2020 18:30

    KARŞIMIZDA  29 AB ÜLKESİ VARSA. BUDA TÜRKİYENİN GÜCÜNÜ GÖSTERİR.  RUSLARA YILLARCA YAPTIRIM UYGULADILAR . SONUÇ HAVA  GAZI.

  • manyak herif19 Eylül 2020 16:10

    Alman büyükelçiye katılıyorum.adamlar haklı abi.Almanlar bizim dostumuzdur,dost acı söyler.

  • Oktaydoğaner20 Eylül 2020 11:48

    Alın bu boşu

  • km19 Eylül 2020 15:31

    Eger bu  adam  bu konuşmayı aynen boyle yaptıysa Yunan parlamentosunda; şoyle  yanıt vermek gerekmiyor  mu? " Ey  Merkel,  bu adam nasıl boyle konuşuyor,  bu hadsiz elçinizi ya derhal gorevden alın, ya da Turkiye  ve Turk halkından ozur dilesin.Eger bunlar yapılmıyorsa,  sizin  de  Merkel olarak bu goruşleri savunduğunuzu  varsayacağız. Bu durumda daha da Merkel ile  gorusmeyiz." Hani daha da Davosa  gelmem  vardı ya ,  aynısı....Haydi goreve....Turkiye ve Turk halkına  kimse boyle hadsizlik yapamaz. Yaparsa karşılığını  mutlaka alır,vesselam....

  • KASIM YANTIR19 Eylül 2020 15:08

    Dandik ürünlerini bize satıyorlar.bakın bakalım bundan sonra kime satacaksınız.

  • TAMİZ KARTALGÖZ19 Eylül 2020 14:03

    Devlet yurtdışından gelen lüks araçlara vergiyi basınca nasıl satışlar bıçak gibi kesildi.bizimde elimizde çeşitli kozlar vardır bizde bunları devreye koyunca ne yapacaklar.

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU19 Eylül 2020 14:02

    Türkiye yi artık kontrollerinden çıkartacaklar bu aptallar.o zaman kime söz geçireceksiniz.kendileri zarar edecekler.yıllarca bu ülkeyi içmizdeki vatanhainlerini satınalarak kendilerine köle ettiler.bunlardan tam kurtulmaya çalışır iken işlerine gelmiyor ve adeta kudurmuş köpek oldular.RTE daha önce ab toplantısını terk edince ilimize ayağımıza nasıl öpmüştünüz.bunların üzerine göçmenleri salın gitsin anlaşma falan yoktur desin bizimkiler bakalım ne yapacaklar.

  • belirsizlik19 Eylül 2020 13:47

    Almanya ve Fransa tamamen yahudilerin kontrolünde olan ülkeler israil in güdümündeler tıpkı Amerika ve Rusya gibi.. İsrail Türkiyeye düşmanlıktan kazanamaz diz çöktüremez kendi zarar görür..

  • ZEYREK ZEMHERİ19 Eylül 2020 15:05

    Bizim dünya da hiç dostumuz yoktur.yalnız iki tane dost ülke var biri pakistan diğeri azerbeycandır.tüm haçlı ve yahudiler osmanlı imparatorluğunun intikamı almak için asırlardır bizim uğraşıyorlar.birde içimizdeki onların dostları aynı şekilde.ama bir kaç sene sonra düzlüğe çıkacağız ve artık başgelinemeyecek bir ülke olacağımızı tahmin ediyorum.

  • Kerim19 Eylül 2020 13:32

    Turk galki da onlara birsey gosterecek.....

  • Tuğbey 19 Eylül 2020 13:31

    Türkiyeye havuç ve sopa gösterenler birgün dizlerinin üstünde Türkiyeden bazı talepte bulunacaklar. o zaman havuç ve sopayı biz göstereceğiz.

  • Kamil19 Eylül 2020 11:51

    Türkiye'de altıbinbeşyüz Alman Şirketi faaliyet gösteriyor, abuk subuk konuşmaların aleyhlerine olur Alo

  • Murtaza19 Eylül 2020 11:47

    Anadolu topraklarından olup ab ye kalp den bağlı olanlar, sizler ab gözünde hizmetli olarak gorulursunuz asla, asil olamazsınız. Tarihte örnekleri çok

  • Deli19 Eylül 2020 11:44

    enik havlamış

  • Buğra19 Eylül 2020 11:16

    Sen 3  birini görünce ne yapacaksın  Alaman   köpeği?

  • mahmut19 Eylül 2020 11:14

    cumhurbaşkanımız 100'e yakın Alman malı makam ve koruma arabasını satacağını açıklasın hemen geri adım atar özür dilerler. Almanlar lüks arabalarını satmak için bize mahkum. cumhurbaşkanı, bakan, vali, kaymakam, belediye başkanı derken yılda binlerce araç alınıyor almanlardan

  • Kolpaları19 Eylül 2020 17:28

    Gerçek yazmışsın acıtmış birilerini.

  • Bumin Kağan19 Eylül 2020 13:20

    Ne alaka ulan şerefsiz markalarını kullandık  diye senin gibi mi olacağız!

  • Gerçek19 Eylül 2020 11:30

    :)))) Alaman olsun çamurdan olsun örnek,yıldızlar önde gider ( Merso ) aşk üç harflidir Bmv,pazzzzzat olsun alman olsun,dransporteerreer,vs vs yine gider alayı sıraya girer almak için.

  • Remzi19 Eylül 2020 11:07

    Çok gördük bu şekilde konuşmaları. Tepki için yerli malı kullanmak lazım yada Osta asya veya dogu asya malı kullanmak lazım 🙂

  • reis19 Eylül 2020 10:58

    baştan yapılması gereken diplomasiy sona bırakanlar.. bu tür adamların çenesin açtı.

  • Tolga yıldız19 Eylül 2020 10:34

    Eyy milletim uyuma AB marka özellikle Fransa marka hiç bir ürünü alma ki sopa yı Bi görsün şu şımarık AB