E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAlman borsasında DAX Endeksi’ni de virüs vurdu---

Alman borsasında DAX Endeksi’ni de virüs vurdu

Alman borsasında DAX Endeksi’ni de virüs vurdu
24 Şubat 2020 - 14:26 borsagundem.com

Almanya’da DAX 30 Endeksi, korona virüsün yayılmasına ve küresel ekonomiye ilişkin artan endişelerle güne satış ağırlıklı başladı.

DAX 30 Endeksi, haftanın ilk işlem gününde 522 puan ve yüzde 3,9 düşerek 13 bin 56 puana kadar geriledi. DAX 30 Endeksi, TSİ 13.30 itibariyle 13 bin 108 puanda bulunuyordu.

Analistler, koronavirüsün Çin dışında hızla yayılmasının ve neredeyse tüm pazarlarda etkisinin görülmesinin yatırımcıları endişelendirdiğini belirterek, Avrupa’nın dördüncü ve dünyanın sekizinci büyük ekonomisi İtalya'dan gelen virüse ilişkin haberlerin bu endişeleri artırdığını vurguluyor.

Koronavirüsün küreselleşmiş bir ekonominin güvenlik açıklarını ortaya çıkardığını ifade eden analistler, virüsün gelecekte şirketlerin yerel düzeyde üretim yapmasına sebep olabileceğine işaret ediyorlar.

Öte yandan, Uluslararası Hava Taşımacıları Birliği (IATA) koronavirüs nedeniyle küresel hava yolu endüstrisinin 30 milyar dolara yakın kayıp yaşayabileceği uyarısı yaparken, Alman hava yolu firması Lufthansa’nın hisseleri bugün yüzde 7,5 değer kaybederek işlem görüyor.
 

Virüs endişesi Avrupa borsalarını kapladı

Avrupa borsaları haftaya sert düşüşle başladı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Okie Dokie24 Şubat 2020 14:33

    Ben de yarasa çorbası içmek istiyorum. Eskiden ne güzel yarasa çorbası, ızgarada fare yerdik. Virüslere bakterilere karşı bağışıklığımız vardı. Şimdi işkembe çorbası, kelle paça çorbası çıktı sağlığımız bozuldu.