E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAlman basını: Türkiye Doğu Akdeniz'de hakkı olanı alacak---

Alman basını: Türkiye Doğu Akdeniz'de hakkı olanı alacak

Alman basını: Türkiye Doğu Akdeniz'de hakkı olanı alacak
28 Ağustos 2020 - 15:33 borsagundem.com

Alman Die Zeit gazetesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Doğu Akdeniz'deki doğal gaz rezervlerine ilişkin taviz vermek istemediğini belirterek, "Türkiye hakkı olanı alacak" değerlendirmesinde bulundu.

Alman hükümeti, Türkiye ile Yunanistan arasında Doğu Akdeniz'de yükselen tansiyonu azaltmak için girişimlerde bulunsa da gerilim tırmanmaya devam ediyor.

Fransa, İtalya, Güney Kıbrıs ile birlikte tatbikat düzenleyen Yunanistan'ın tehditkar girişimleri nedeniyle diplomasi kapısı aralanamadı.

Almanya'da yayın yapan Die Zeit gazetesi, "Erdoğan gaz tartışmasında taviz vermiyor" başlıklı bir yazıda, "Türkiye hakkı olanı alacak" ifadelerine yer verdi.

Yükselen tansiyonun azalması için Avrupa Birliği, ABD'nin yanı sıra NATO'nun devreye girdiğine vurgu yapılan haberde, Almanya'nın Atina ve Ankara ile temasta olduğuna dikkat çekildi.

ALMANYA: KIVILCIM FELAKETE YOL AÇABİLİR

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Doğu Akdeniz'deki gerilimde "Türkiye'nin diyalogdan yana olduğunu" söyleyerek, bölgede "Tek bir kıvılcımın felakete yol açabileceği" uyarısında bulundu.

Merkel, Doğu Akdeniz'de Yunanistan'ın yanında

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Atakam28 Ağustos 2020 22:17

    AB gözdağı veriyor nasıl bireysel anlamda kimse kimsenin umurunda değilse ülkeler arasında da aynı şey geçerli kimse yunan için kalkıp binlerce avrupalı şirketin pazarı olan Türkiye'ye bi halt edemezler çünkü kendi çıkarları yunandan önce gelir

  • TARKUT TARKAN28 Ağustos 2020 18:03

    AB ülkeleri baktılar ki akdenizde trilyon m3 gaz ve varil petrol var iştahları kabardı.

  • Mehmet28 Ağustos 2020 16:52

    Türk milleti tarihler boyunca savas ve basariyla yasamis tehdit bizim bi kulagimizdan girer diger kulahimizdan cikar yureginiz varsa madenm buyuk ulklersiniz buyrun akdenize kapili kapilar arlasinda gizli anlasmalara geek yok gogus goguse yiyorsa buyrun zaten turk milleti her daim aakeriyle devletiyle hazir bekliyor o gunh gecmiste haksiz yere masada dayatmayla kaybettiklerimizi bilegimizin yuregimiizn ve imanimizin gucuyle geri aliriz

  • mavice29 Ağustos 2020 11:59

    bırakın artık eski gaz vermelik beylik cümleleri. ne eski halk var ne de Atatürk var başımızda. o yüzden böyle laf kabadayılığı ile bu işler olmuyor. millette iman mı var herkes 3 kağıtçı hırsız olmuş. boş boş konuşuyonuz.

  • TAMİZ KARTALGÖZ28 Ağustos 2020 16:35

    AB yunanistan için Türkiye bir halt edemez.biz zarar eder isek kendileri 5 zarar eder.

  • mavisi 29 Ağustos 2020 11:52

    neye göre hesapkadın onların 5 zarar edeceğini.

  • Emrah28 Ağustos 2020 16:33

    almanlar çok akıllı önce Yunanlılar korkudan Almanlara sığınmasını bekliyor , yavru ceylan eline düşüncede ne koparırsam kardır diyor kimse bedavaya iş yapmaz tabi

  • Misafir 28 Ağustos 2020 16:32

    Ülkemiz, Bayrağımız ve Toprağımız için can feda bir de vatanımızda liyakat a göre davranıl sa önümzde duracak hiçbir güç olamaz

  • ekonomist/stratejist28 Ağustos 2020 15:58

    Devletimizin yanındayız hakkımızı yedirmeyiz gerekirse bedel öderiz. 1 canımız o da vatanımız için feda olsun. Bütün düşmanlar Türk'e karşı bir oluyor biz de acilen Turan Birliğini kuralım o zaman kimse bize karşı gelemez. Türk'ün gücünü görecekler en çok Mısır ile BAE denen soysuz araplara gıcık oluyorum siz kimsiniz de Türk'e kafa tutuyorsunuz satılık köpekler. Savaş meydanına çağırsan anında kaçarlar ama adiliklerinden de geri kalmazlar.

  • Erdoğan29 Ağustos 2020 12:05

    Mısırı yönetenler darbeyle gelmiş abd kuklaları. Mısır halkının Türkiyeye karşı olacağını sanmıyorum. Batı mısırın yönetimini kendi çıkarlarına göre kuklası vasıtasıyla oynatarak yönetiyor. Bae de aynen mısır gibi kukla. Şimdide s. Arabistan kuklalaştırdılar. İstediği gibi kullanıyorlar. Kukla olunca oynatan dostunu düşman, düşmanını dost yapar. Önemli olan kukla olmamak. Hür ve bağımsız olmak

  • Kamil28 Ağustos 2020 15:57

    Doğu Akdeniz ve Ege Denizinde yapılan bütün faaliyetlerin, sondajların ,aramaların Sahildar Devlet olan Türkiye'nin rıza ve muvafakatı ile yapılması gereklidir. Aksine hareket Deniz Hukuku ihlalidir