E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriAlkim kapasite arttırdı, maliyet düşürdü---

Alkim kapasite arttırdı, maliyet düşürdü

Alkim kapasite arttırdı, maliyet düşürdü
22 Mart 2011 - 11:22 borsagundem.com

Alkim Kağıt talep artışına bağlı olarak yaptığı yatırımlarda üretim kapasitesini yüzde 20 artırırken, maliyetlerde de yüzde 4 civarında azalma sağladı

Alkim Kağıt (ALKA) talep artışına bağlı olarak yaptığı yatırımlarda üretim kapasitesini yüzde 20 arttırırken, maliyetlerde de yüzde 4 civarında bir azalma sağladı. ALKA´nın rekabet gücünü arttıran kapasite artırım yatırımı ciro ve karlılığa da katkı sağlayacak.
Türkiye kağıt sanayisinin lider şirketi Alkim Kağıt (ALKA) yeni yatırımlarla büyüme ve karlılık yolunda önemli bir adım attı. Son üç yıldır tam kapasite üretim yapan Alkim Kağıt, piyasadaki payının yükselmesi ve artan talepler doğrultusunda başlattığı kapasite artırım yatırımını Mart ayı ortasında tamamladı. Ana üretim hattındaki kağıt makinesinin hızı "dakikada 600 metreden 720 metreye" yükseltilerek üretimde yüzde 20 kapasite artışı gerçekleştirildi. Maliyetlerde yüzde 4 azalma sağlayacak olan yatırımın Alkim Kağıt´ın rekabet gücünü arttırırken ciroda da yüzde 20 oranında artışa neden olması bekleniyor.
Alkim Kağıt´ın Kemalpaşa´daki modern tesislerinde üretim miktarı bu kapasite artırımı sonucunda günde 280 tona yükseldi. 7 milyon TL´yi bulan yatırımda, makine ve ekipman ile ilgili ilaveler İtalyan PMT firması elektrifikasyon ve kontrol ile ilgili modernizasyon ise Alman Siemens tarafından yapıldı.
Kapasite artış yatırımının zamanlamasının çok uygun olduğuna dikkat çeken Alkim Kağıt Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ferit Kora şu anda 25.000 tona yakın kesin satış bağlantıları olduğunu, bu sebeple kapasite artışı yatırımının öngörülenden daha kısa bir sürede gerçekleşmesinden çok büyük memnuniyet duyduklarını belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)