E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAliyev'den 'barış gücü' açıklaması---

Aliyev'den 'barış gücü' açıklaması

Aliyev'den 'barış gücü' açıklaması
22 Ekim 2020 - 14:28 borsagundem.com

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Dağlık Karabağ hakkında, "Dağlık Karabağ'a barış gücü yerleştirilmesine karşı değiliz. Ancak Bakü kendi koşullarını ortaya koyacak" dedi.

Azerbaycan ve Ermenistan arasında 27 Eylül’de Dağlık Karabağ’da başlayan çatışmalar, dünyanın gözünü bölgeye çevirdi. Günlerdir tansiyonun bir an olsun düşmediği bölgede sıcak gelişmeler yaşanıyor.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’ın krize ilişkin bu aşamada diplomatik bir çözümünün bulunmadığını söyleyerek, “Ermenistan tarafı için diplomatik olarak kabul edilebilecek her şey… Azerbaycan için artık kabul edilemez” sözleri geniş yankı uyandırdı.

RUSYA: BARIŞÇIL YÖNTEMDEN BAŞKA YOL YOK

Paşinyan’ın ardından bugün hem Kremlin’den hem de Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’den peş peşe açıklamalar geldi. Kremlin’den yapılan açıklamada, “Dağlık Karabağ’da sorunun çözümü için barışçıl yöntemlerden başka bir yol görmüyoruz” ifadeleri kullanıldı.

"BAKÜ KENDİ KOŞULLARINI ORTAYA KOYACAK"

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ise RIA haber ajansına konuşurken, “Karabağ’a barış gücü ve gözlemci gönderilmesine karşı değiliz. Ancak Bakü kendi koşullarını ortaya koyacak” dedi.

Aliyev, Dağlık Karabağ’daki etnik Ermenilerin “kültürel özerklik” sahibi olabileceklerini de söyledi.

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • tahsin karabulut22 Ekim 2020 20:30

    buda hırsız. ülkesini soyan bir başkan

  • Mucise Reis ;)22 Ekim 2020 19:21

    Dikkat et başkan, Azerbaycan şehirlerine roketler düşerken bebeler kundakda rahmetli oluyor... bu duruma ses çıakrtmayanların, Karabağda barış gücü adı altında icraat yapması beklenemez. Yapacakları teş şey, üst düzey terör grupları liderlerini, bazı özel silah istihbarat, uycu görünbtüleri vb askeri istihbarat desteğini vereceklerdir. Her yerlere Rus bayrağı diken terör gupları, iha siha ve toplcular tarafından ateş almayacağını bilir. aynını abd taa saddam zamanında yapıyordu. terör grupları vb ... o bakımdan Azliyev zaman kazanmak adına masaya el uzatıyor. belliki askerli çözüm tek yol biliyor. barıl gücü demek, oeprasyonların durması bitmesi işgalin sürmesi demektir.

  • serok agopyan22 Ekim 2020 15:01

    sayın aliyevin açıklamalrı cesaret verici.demek ki azeri güçleri karabağdan çekilecek.zaten başka türlü düşünmek abesle iştigaldir.

  • Murat22 Ekim 2020 16:56

    Sen nerenin uşagısın. Amacin ortalığı karıştırmak galiba iblis.seni ezelden tanırız oki

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU22 Ekim 2020 14:55

    neden barışcıl yoldan başka yol yokmuş.azerbeycan ermenistanlılara eşeğe çalar gibi çalıp, panzer gibi eziyorlar.savaş ne kadar çok uzar ise ermenistan ekonomisi gittice daha çöker belki azerbeycan a zararı olsa bile ermeniler ekmek dahi bulamayacak hale geleceklerdir.

  • Murat22 Ekim 2020 16:56

    Beter olsunlar