E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAliyev: Türkiye ve SİHA'larla birlikte işgali sonlandıracağız---

Aliyev: Türkiye ve SİHA'larla birlikte işgali sonlandıracağız

Aliyev: Türkiye ve SİHA'larla birlikte işgali sonlandıracağız
05 Ekim 2020 - 15:42 borsagundem.com

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, "SİHA'ların bizim ordumuzda olması büyük imkanlar sağladı. Türk ordusu, bugün NATO'daki en büyük ikinci ordudur, karşısında kimse duramaz. Biz de bunu yapacağız" açıklamasında bulundu.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı ilham Aliyev TRT Haber'de canlı yayına konuk oldu. Bakü'de gerçekleşen özel programda, Aliyev çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Aliyev'in çarpıcı açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

'PAŞİNYAN ÖZÜR DİLEMELİDİR'

30 yıldır müzakereleri umutla sürdürdük. 30 sene boyunca Azerbaycan'a verilen sözler hayata geçmemiştir. Ermenistan bize topraklarımızdan çıkacağı takvimi sunmalı. Biz isteriz ki, bu sorun barışçıl yollardan çözülsün. Ordumuzun başarılı operasyonu sırasında ateşkes isteniyor. Paşinyan özür dilemelidir. Ermenistan Başbakanı Paşinyan, "Karabağ Ermenistan'ın değil" demelidir.

'KARABAĞ AZERBAYCAN TOPRAĞIDIR'

Bu savaşa biz başlamadık, biz topraklarımızı savunuyoruz. Tovuz çatışmalarında Ermenistan topraklarına geçmedik. Tarihi adalet diyor ki; Karabağ Azerbaycan toprağıdır.

Türkiye güçlü bir devlettir, bu işlerde faal olmalıdır. Başta kardeşim Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Türkiye'ye teşekkür ederiz. Türkiye ile kardeşliğimiz bütün sınavlardan geçmiştir. Bizi en çok destekleyen Türkiye olmuştur. Bizim birliğimizi ebedi olmalıdır. Türkiye'den sonra Pakistan, Afganistan bize destek veren ülkeler oldu. Onlara teşekkür ederim. Bu çetin dönemde onların dayanışması bizim için çok önemlidir.

'ERMENİSTAN, RUSYA'DAN YARDIM GELECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORDU'

Rusya'dan olumlu mesajlar geliyor. Rusya kimsenin tarafını tutmuyor. Ermenistan, kendisine doğrudan saldırmamızı istiyor. Bize saldırırken, Rusya'dan yardım geleceğini düşünüyorlardı.

Ermenistan'da şu anda çok derin bir siyasi ve ekonomik kriz yaşanıyor. Bu kriz neticesinde Ermenistan'da siyasi ilişkiler bozuldu. Ermenistan'ın içinde çok ciddi bir rahatsızlık var. Ermenistan kara propaganda yürütüyor.

SİHA'LARA ÖVGÜ

SİHA'lar dünyanın en iyi araçlarıydı. Onların bizim ordumuzda olması büyük imkanlar sağladı. Can kaybını çok da büyük olmamasını sağladı. Bu imkanlar bizde olmasaydı, daha fazla zayiat olabilirdi. İyi ki bizim Türkiye gibi kardeşimiz, dostumuz var. Türk sanayi ürünlerinin bizde olması bizi güçlendirir. Bugün NATO'daki en büyük ikinci ordudur. Türk ordusunun karşısında kimse duramaz. Biz de bunu yapacağız. Bölgede bizim de karşımızda kimse duramayacak. Türkiye ve bizim işimiz hak işidir. Kimsenin toprağında gözümüz yok ama toprağımızı da vermeyiz.

"ERMENİ HALKI İLE BİR SORUNUMUZ YOK"

Dağlık Karabağ'da yaşayan Ermeniler ve Azerbaycanlılar bir arada yaşayacak. Bizim Ermeni halkı ile bir sorunumuz yok. Yaralananlar arasındakilerin bazıları Ermeniler. Bizim onlarla bir sorunumuz yok. Ermeni halkı kendi yöneticilerinin esiridir. Ermeni ile Azerbaycanlılar barışacak. Birçok ülkede bir arada yaşıyorlar, problemleri yok. Neden burada yaşamasınlar, zaten yaşamışlar bir arada. Benim hatrımdadır, merhum babam ile Dağlık Karabağ'a gitmiştik, açılışta Ermeni ve Azerbayncalı şairler birlikte şiir okurlardı. Ermeni dilinde de, Azerbaycan dilinde de... İşgalci Ermenistan yönetiminden sonra halklarımız barışacak. Buna inanıyorum.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Dadaş05 Ekim 2020 22:26

    Allah bu savunma sanayimizi büyütüp geliştiren, IHA ları SIHA ları yapan bizi Dünya'da söz sahibi yapan CHP den razı olsun. Ne varsa Kamalizm de var gerisi boş..

  • Vb05 Ekim 2020 22:53

    hele yedi kuşak devlete kapak atmış memur zihniyetli kahraman! chp'li hazine müsteşarımız olmasaydı da ....savunma işleri sosyete! damatlara kalsaydı bugünleri göremezdik dimi

  • Akıncı05 Ekim 2020 21:13

    Aliyev kardeş gerekirse buradan orayada geliriz evvel Allah hiç sorun yok ancak sizden bir ricam olacak madem kardeşiz şu bizim KKTC yi bir ara tanırsanız tarihe geçersiniz,bizde sizden bunu bekliyoruz,sizin düşmanınız bizimde düşmanımızdır,ne rus ne abd bir tek Yaradan bize yeter.

  • muck05 Ekim 2020 21:49

    KKTC KARABAĞ TANIMIYORUM... SORUN ORADA... KAPİŞŞŞ

  • Berk05 Ekim 2020 18:50

    Sen Türkiye ye güveniyorsun!! Türkiye doğrunun, mazlumun yanındadır, eğer sen de bir pislik hissedersek çok güvenme kendine , doğru tektir Allahu Ekber

  • vatansever05 Ekim 2020 17:47

    Allah,Turk,u Korusun,Amiin

  • EKRİST05 Ekim 2020 18:48

    ALLAH, Teröristeleri destekleyen ve işbirliği yapanları da bildiği gibi yapsın.

  • doğru05 Ekim 2020 17:21

    herşeyin başı teknoloji ,teknolojin varsa hem ekonomide hem cephede savaşı kazanırsın ,sihalarda yüksek teknolojinin ürünüdür, hem suriyede hem 30 yıldır devam eden pkk ile mücadelede türkiyeyi başarıya ulaştırdı ve azarbeycanada cephede üstünlük sağladı,bu konuda emeği geçen türk mühendislerine teşekkür ediyor başarılarının devamını diliyoruz...

  • ANTALYA05 Ekim 2020 16:38

    EN BÜYÜK ORDU OLACAK DÜZELTELİM....