E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAliyev: Bu namert hareketler bizim irademizi kıramaz---

Aliyev: Bu namert hareketler bizim irademizi kıramaz

Aliyev: Bu namert hareketler bizim irademizi kıramaz
17 Ekim 2020 - 09:27 borsagundem.com

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev Ermenistan'ın sivillere yaptığı saldırıların ardından ulusa sesleniş savunması yaptı.

Bize kan dökmek değil, toprak lazımdır.Bize kan dökmek değil, toprak lazımdır.Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev Ermenistan'ın Gence ve Mingeçevir'de sivillere yaptığı saldırıların ardından ulusa sesleniş konuşması yapıyor. "Bu namert hareketler Azerbaycan halkının iradesini kıramayacak" diyen Aliyev, "Biz hiçbir zaman sivillere saldırmayacağız. Ermenistan'a savaş meydanında cevap vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Aliyev'in açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Roketle ateş açmak cinayettir. Ve onlar bu cinayette mesuiyet taşıyacaklardır. Bizse onların meydanını dövüş meydanında vereceğiz.

Bizim öz amacımız var. Bu amaç çerçevesinde tüm Azerbaycan birleşmiştir. Azerbaycan ordusu düşmanları kovuyor. Çatışma meydanında tam üstünlüğü elde ettik.

Bu bir daha Ermenistan rehberliğinin faşist mahiyetini gösteriyor. Bizim şehirlerimiz ateşe maruz kaldı. Her gün diğer şehirlere Ermenistan ateş açıyor. Ve bu ateş neticesinde vatandaşlarımız ölüyor, yaralanıyor.

Ancak bu namert hareketler Azerbaycan halkının iradesini kıramaz. Biz dövüş meydanında tam üstünlüğü elde ettik.  Bu kadar silah... Ermenistan'ın devlet bütçesi de belli. Hangi şekilde bu silahlar alınıyor? Kim onları silahlandırıyor? Bugün de onlara kaçak yollarla silahlar gönderiliyor.

Bu sorulara biz cevap istiyoruz, eminim ki bu cevapları alacağız.

Fuzuli kentiyle birlikte 7 köyümüz işgalden kurtarılmıştır.

Bazıları hesap ediyorlardı ki Fuzuli şehrini işgalden azad etmek mümkün değil. Aylar lazım olacak denilirdi. Ancak muzaffer Azerbaycan ordusu, bunun üstesinden gelebildi.

Bu insanlığa karşı cinayettir. Biz onların cezasını vereceğiz. Onlar en ağır cezaya layıktır. Gel Fuzuli'ye. Oturmuşsun Erivan'dan beyanatler veriyorsun. Korkuyorsun, korkacaksın. Azerbaycan halkını tehdit eden de, Karabağ Ermenistan'dır diyen kime güveniyordu?

Bize kan dökmek değil, toprak lazımdır."

Ermenistan'dan Gence ve Mingeçevir'e füze saldırısı

 

Beyaz Saray önünde Azerbaycan'a destek mitingi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Süleyman17 Ekim 2020 22:17

    Utanmadan yıllarca soykırım yalanının arkasına sığındı bu itler Adamları şerrefsizşiğin timsalidir bunlar kürtdünde alevininde şiarını bozdu Anadolunun laneti oldulur en sıkışdığımız zamanda bizi sıtımızdan vurdular Allah bu ermeni devletinin iki yakasını bir araya getirmesin kahrı perişan eylesin

  • tam destek17 Ekim 2020 11:57

    fuze atisinda bir kardesimin dualarini dinledim 45 yasindayim tutamadim kendimi ..böle şerefsiz soy kirimci bi millet yok olmayı hakediyo..

  • xxx17 Ekim 2020 10:31

    Sonuna kadar yanınızdayız.

  • tv17 Ekim 2020 10:26

    dünyada onurlu şerefli bir milled varsa oda türklerdir ırak devletini somurmek için nukleer silah vardeyip ülkeyi perişan eden ülkeler azerbaycanda  füze kullanıldıgında sesini çıkarmayan yalancı sahtekar  insanlıkdan nasibini almamış ülkeler sessiz kalıyor kalacakda oyuzden kendi gobegimizi kendimiz kesecez maddi manevi can kardaşlarımızın yandayız