E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıAlışlar sınırlı kaldı, seans sonunda geri çekilmeler görüldü---

Alışlar sınırlı kaldı, seans sonunda geri çekilmeler görüldü

Alışlar sınırlı kaldı, seans sonunda geri çekilmeler görüldü
09 Nisan 2021 - 09:10 borsagundem.com

Marbaş Menkul Değerler tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’da bugün yatay-hafif alıcı bir görünüm bekleniyor.

Çarşamba günü FOMC toplantısı tutanaklarında enflasyon risklerinin dengeli olduğu belirtilmişti. Bunun üzerine S&P 500 yeni rekor bölgeleri denemeye devam ediyor. S&P 500’deki olumlu hava küresel borsalara da pozitif bir şekilde etki etti. Küresel borsalarda risk iştahının artmasına rağmen, dünkü seansta BIST’teki alışlar sınırlı kalıp, seans sonuna doğru geri çekilmeler gerçekleşti. Bugün, TL üzerindeki kur baskısı zayıflarken, Borsa İstanbul’da bugün yatay-hafif alıcı bir görünüm bekliyoruz.

Dün 1.430 seviyesini test eden BIST-100 endeksinde kapanış 1.416 olmuştu. Bugün 1.430 seviyesi kırılması halinde, endeks 1.450 seviyesini test edebilir. Bugün için yurtdışında ABD’de 15.30’da Mart ayı Üretici fiyat endeksi açıklanırken, yurt içinde saat 10.00’da TCMB Nisan ayı için yıl sonu Dolar kuru, Tüfe ve GSYH büyüme beklentisi anketlerinin sonuçlarını paylaşacak.

BIST-100 endeksinde gün içerisinde 1.416-1.400 arası bir hareket bandı bekliyoruz. Seans içinde 1400 seviyesi kırılamadığı halde endeksin bu seviyelerde kalması beklenmektedir. Yatay hareketlerle bant hareketi gösteren endekste yükseliş trendinin devamı için 1.450 seviyesinin üzerine geçilmesi gerekiyor.

Yabancılar hangi hisselerde işlem yapıyor

 

Martı GYO ve Armada sorusu

 

Günün önemli şirket haberleri 09/04/2021

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)