E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıAlımlar hız kazanabilir, satışlar sertleşebilir---

Alımlar hız kazanabilir, satışlar sertleşebilir

Alımlar hız kazanabilir, satışlar sertleşebilir
04 Kasım 2020 - 09:05 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende

ABD’de dün gerçekleşen başkanlık seçiminin ardından gelen ilk rakamlara göre Biden önde gözükürken, Trump’ın aradaki farkı kapattığı kaydediliyor. Mevcut durumda kritik eyaletlerdeki oy sayım süreci devam ediyor. Gün içerisinde konu ile ilgili gelişme ve haber akışları önemi koruyacaktır. Kimin kazandığı kadar seçim sonuçlarının ne kadar sürede kesinlik kazanacağı da piyasaların yakın takibinde yer alacaktır.

BIST-100 Güne Başlangıç

Bu hafta ABD’deki seçim öncesinde küresel piyasalarda alıcılı bir seyir etkili oldu. BIST-100 Endeksi dün günü %1,51’lik yükselişle 1.150,71 puandan tamamladı. ABD seçimlerine ilişkin ilk sonuçların takip edildiği sabah itibariyle olumlu hava korunuyor. ABD borsaları günü %2’leri bulan yükselişlerle tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah alımlar devam ediyor. Asya piyasalarında genel olarak yeşil bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif alıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 8,46 – 8,47 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 8,44’lü seviyelerden işlem görmekte. Mevcut görünüm altında BIST- 100 Endeksi’nin güne alıcılı bir açılışla başlamasını beklerken, gün içinde seçim gelişmelerine bağlı olarak volatilite yüksek seyredebilir.

BIST-100 Strateji

ABD seçimlerinin ardından oy sayımları devam ediyor. Seçim sonuçları netleşene kadar piyasalarda volatilite devam edebilir. Her iki aday da seçimi kazandıkları yönünde açıklamalarda bulunurken, piyasalar sabah saatlerinde Trump’ın seçimi kazanabileceğine yönelik tahminlerin artması nedeniyle pozitif tarafta olsa da tahminler gün içinde değişebilir. Günün ilerleyen saatlerinde seçim sonuçlarının netleşmesi ve yapılacak açıklamalar volatiliteyi artırabileceği için her iki yönde de temkinli olmakta fayda olduğunu düşünüyoruz. Bu süreçte endekste 1.175 en önemli direnç konumunda. Buranın aşılması ve üzerinde kapanış ihtimali doğması alımların hız kazanmasını sağlayabilir. Aşağıda ise 1.135 en önemli destek konumunda olacak. Buranın altında satışlar sertleşebilir.

Şirketlerin açıklanan 2020 yılı 9 aylık kar ve zararları

Frigo Pak Gıda ve Hub Girişim sorusu

Yabancıların en fazla sattığı hisseler

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)