E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıAlımlar artan vakalar sonrası yerini satışlara bıraktı---

Alımlar artan vakalar sonrası yerini satışlara bıraktı

Alımlar artan vakalar sonrası yerini satışlara bıraktı
18 Haziran 2020 - 09:10 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul'un güne negatif başlangıç yapması bekleniyor.

Türkiye'de toplam korona virüs vaka sayısı 1.429 kişi artarak 182.727'e, hayatını kaybeden kişi sayısı 19 kişi artarak 4.861'e yükseldi. İyileşen hasta sayısı ise 154.250.

İstanbul, Ankara ve Bursa'da açık alanlarda maske takma zorunluluğu getirildi.

BM 75. Genel Kurul Başkanlığına Türkiye'nin adayı eski AB Bakanı ve Başmüzakereci, TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Büyükelçi Volkan Bozkır seçildi.

Ticaret Bakanlığı, Perakende Ticarette Uygulanacak İlke ve Kurallar Hakkındaki yönetmelikte değişikliğe gitti. Havayolu, seyahat acenteleri ve konaklama ile ilgili yurt içindeki harcamaların taksit süresi 18 aya çıkarıldı .

Çin Dışişleri Bakanı, Pompeo ile yaptığı görüşmede, Washington'un Çin'in önemli konulardaki pozisyonlarına saygılı olması gerektiğini söyledi. Yang, ABD'nin Çin'in Hong Kong, Tayvan ve Sincan gibi konulara müdahaleye son vermesini ve ikili ilişkilerini onarmaya çalışmasını istedi .

ABD Başkanı Trump, Uygur Türklerine yönelik baskılar nedeniyle Çinli yetkililere yaptırım tasarısını onayladı .

Trump yönetimi, eski ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'ın yeni kitabının yayımlanmaması için dava açtı.

Albayrak: Türk heyeti olarak Libya'nın başkenti Trablus'u ziyaret ederek, Libya Başbakanı, Meclis Başkanı ve Maliye Bakanı ile hem siyasi hem de ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi konularını konuştuk.

Financial Times'ın haberine göre ABD, Avrupa ülkeleri ile bir global dijital vergilendirme sistemi uygulanmasına ilişkin sürdürmekte olduğu müzakereleri askıya aldı .

Moody's : Korona virüs krizi küresel ekonomide kalıcı izler bırakabilir. Korona virüs krizinin kalıcı yaralarından biri birçok ülkede büyümede uzun süren yavaşlama olabilir.

Ne Olacak?

İçeride önemli bir veri akışı bulunmazken, İngiltere'de faiz kararı, ABD'de ise İşsizlik Başvuruları açıklanacak.

Borsa İstanbul'un bu sabah negatif başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde negatif açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

Fed'in şirket tahvili alımlarına başlayacağını açıklaması ile hisse senedi piyasalarındaki iyimser hava, Çin-Hindistan ve Güney Kore-Kuzey Kore geriliminin yanı sıra Pekin'de ikinci vaka korkusu sonucunda okulların kapanacağı haberi iyimserliğin hız kesmesine neden oldu.

Salı günkü alımlar Çin'de tekrar artan korona virüs vakaları sonrasında yerini satışlara bıraktı.

Beklenenden iyi gelen ABD verileri sonrasında tekrar toparlanma gözlense de ABD vadelileri ve
Asya piyasalarındaki karışık görünüm ile birlikte BİST100 endeksi geçtiğimiz işlem gününe yatay seviyeden başladı.

Korona virüs salgının ikinci dalga endişesi küresel piyasalardaki korkuyu devam ettirecek gibi görünüyor ve tedirginlik sürüyor. Çin'de hayvan pazarında tekrar çıkan virüsün yayılmaya başladığı ve hayvan pazarının kapatıldığının konuşulmasının ardından, Pekin Uluslararası Havaalanı, dün Pekin'den ve Pekin'e yapılacak uçuşların yaklaşık %70'ini iptal etmişti.

BİST100 endeksi küresel piyasalara paralel olarak günü 110.940 seviyesinden tamamladı. Gün içinde takip edeceğimiz direnç seviyeleri 111.600 - 112.300 - 113.000 olacakken, destek seviyeleri ise 110.100 - 109.400 - 108.700 olacak.

VİOP 30 Endeks kontratında negatif açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks Haziran kontratı, Çarşamba günü 126,375 - 128,325 fiyat aralığında işlem görerek günü 126,925 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 5.213 adet artarak 477.723 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO'nın geçtiği 127,150 seviyesinin yakınında hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini canlı tutuyor, özellikle 129,000'in üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 132,000 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 125,000 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 127,500 ve 128,300 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 126,200 ve 125,500 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)