E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizAlım iştahının artması o harekete bağlı---

Alım iştahının artması o harekete bağlı

Alım iştahının artması o harekete bağlı
29 Temmuz 2019 - 09:21 borsagundem.com

Geçtiğimiz haftaki sert hareketlerin ardından yükselişlerin anlam kazanabilmesi ve yeni alım iştahını artırabilmesi için geçtiğimiz hafta görülen zirve seviyelerin geçilmesi gerekiyor

"Piyasa gündemi

Cuma günü ABD'de beklentilerin üzerinde gelen büyüme verisinin etkisi ile dolar endeksindeki yükseliş devam etti. Bu hafta Çarşamba günü sonlanacak Fed Açık Piyasa Komitesi toplantısı ön planda olmaya devam edecek. Bununla birlikte salı günü başlaması ve iki gün sürmesi planlan ABD-Çin ticaret müzakereleri çok büyük beklentiler olmasa dahi haftaya damgasını vurabilir. Bugün veri açısından sakin bir gün olması da Fed ve ticaret görüşmelerini ön plana çıkarabilir.

BIST-100 Güne başlangıç

Cuma günü 101.546 ile 103.259 arasında dalgalanan endeks günü 792 puanlık yükselişle 102.837 puandan tamamladı. Ağırlıklı olarak yurtdışı piyasaların etkisi altında kalan endekste önemli destek seviyeleri üzerindeki tutunma çabası dikkat çekti. Cuma günü BIST kapandıktan sonra bir miktar toparlanma yaşanan ABD endekslerinin vadelileri bu sabah hafif satıcılı bir görünüm sergiliyor. Avrupa tarafında ise hafif satıcılı bir açılış beklentisi hakim. Asya piyasalarında da ABD-Çin ticaret görüşmeleri öncesi bugün satıcılı bir görürüm var. Cuma günü kapanış saatlerimizde 5,65 civarında bulunan Dolar/TL bu sabah 08:30 itibariyle 5,67'ye yakın seyrediyor. Bu görünüm altında BIST 100'ün güne hafif satıcılı bir başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Cuma günü bir kez daha 101.750 civarında bulunan 500 günlük ortalamasından destek bulan endeks haftayı 102.837 seviyesinden kapattı. Hafta boyunca kapanışların 500 günlük ortalamanın bulunduğu 101.750 ve bu seviyenin altında haftanın son günü 100.500'de bulunan yükselen trend üzerinde gerçekleşmiş olması olumlu seyri destekliyor. Buna karşın bu olumlu görünümün korunabilmesi için bu hafta da kapanışların 500 günlük ortalama ve her gün yaklaşık 500 puan yükselerek bu hafta sonu 102.500 civarına kadar ulaşacak bu trend üzerinde olması önemli. Geçtiğimiz haftaki sert hareketlerin ardından yükselişlerin anlam kazanabilmesi ve yeni alım iştahını artırabilmesi için geçtiğimiz hafta görülen zirve seviyelerin geçilmesi gerekiyor."

Gedik Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)