E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıAlıcılı açılış bekleniyor---

Alıcılı açılış bekleniyor

Alıcılı açılış bekleniyor
17 Şubat 2021 - 08:56 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BİST100 endeksinde hafif alıcılı açılış gerçekleşmesi bekleniyor.

• Türkiye’de korona virüs vaka sayısı 7.906 artarak 2.602.034’e yükseldi. Korona virüs hasta sayısı ise bir önceki güne göre 658 kişi arttı. Hayatını kaybeden kişi sayısı 90 kişi artarak 27.652’ye yükseldi. İyileşen sayısı ise 2.489.624.
• Sağlık Bakanı Koca: Yüksek öğretim ile ilgili değerlendirmeler yaptık. Yapılan değerlendirmede uygulamalı eğitimin mümkün olduğunca yüz yüze yapılması, teorik eğitimlere ise çevrimiçi olarak devam edilmesi konusundaki görüş birliği Yüksek Öğretim Kurumumuza iletilmiştir .
• Koca: Tedbirlerle ilgili artık ‘vaka sayılarına göre 'yerinde karar' dönemine geçiyoruz.
• S&P, Türkiye ekonomisinin 2020 yılında, güçlü kredi teşvikleri etkisiyle yaklaşık % 0,9 büyüdüğünü tahmin ediyor ve önümüzdeki iki yıl içinde yıllık yaklaşık% 3,5 oranında büyümesini bekliyor.
• ABD eski Başkanı Trump'a Kongre baskını nedeniyle ilk dava açıldı . Temsilciler Meclisi Mississippi Vekili Thompson, 6 Ocak'taki Kongre olaylarında halkı isyana teşvik ettiği gerekçesiyle Trump'a karşı dava başvurusunu yaptı.
• BioNTech CEO'su Şahin: Virüsün bizimle kalacağı çok açık .
• ABD Hazine Bakanı Yellen, ECB Başkanı Lagarde ile büyüme ve istihdamı teşvik edecek politika araçlarını görüştü. Açıklamada, söz konusu görüşmede, Yellen'ın Covid - 19 salgınını sona erdirme, güçlü küresel ekonomik toparlanmayı destekleme, finansal istikrarı sürdürme ve iklim değişikliği tehdidi de dahil olmak üzere ortak öncelikleri ele aldığı aktarıldı.
• Johnson & Johnson aşı onayı için AB'ye başvuru yaptı .
• KKTC Başbakanı Saner, Covid-19 virüsüne karşı alınan ekonomik tedbirler kapsamında bin küçük esnafa 100 milyon TL kredi ve 20 milyon TL kira desteği verileceğini duyurdu.

Ne Olacak?

• Yurtiçinde önemli bir veri akışı bulunmazken, İngiltere’de TÜFE, ABD’de Perakende Satışlar ve Kapasite Kullanım Oranı verileri açıklanacak.
• ECB Para Politikası Duyurusu bugün açıklanacak.
• FOMC Toplantı tutanakları bugün yayımlanacak.
• TCMB Faiz Kararı yarın açıklanacak.
• Fitch, Türkiye'ye ilişkin yılın ilk değerlendirmesini Cuma günü açıklayacak.
Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde hafif alıcılı açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

Küresel piyasalar, korona virüs vaka sayılarındaki artışın hız kesmesi, korona virüs aşı tedarikindeki olumlu gelişmeler ve Japonya’dan gelen beklenti üstü büyüme verisi ile pozitif desteklenmeye devam ediyor. Küresel risk iştahının artmasıyla gelişen ülke piyasaları gelişmiş ülke piyasalarına karşılık daha yüksek ivme ile yükselişini sürdürüyor.

BİST100 endeksi geçtiğimiz işlem gününe ABD vadelileri ve Asya piyasalarındaki pozitiflik ile %0,45 oranında yükselişle 1.569 seviyesinden başlangıç yaptı. Günün ilk yarısında yükseliş eğiliminde hareket eden BİST100 endeksi 1.575 seviyesini test etti. İkinci yarıda ise siyasi arenadaki söylemlerin ardından sert satışlar meydana geldi. BİST100 endeksi geçtiğimiz işlem gününü %1,26 oranında düşüşle 1.542 seviyesinden tamamladı. Tekstil deri sektörü payları %2,14 oranında değer kazanırken, turizm sektörü payları %2,73 oranında değer kaybetti. BİST100 endeksinde takip edilecek direnç seviyeleri 1.571 - 1.600 - 1.625 olacakken, destek seviyeleri ise 1.518 - 1.493 - 1.464 olarak takip edilecek.

Şubat ayı içinde 91,60 seviyesine yükselerek Aralık sonrası en yüksek seviyeyi gören ABD Dolar Endeksi , zayıf enflasyon verisi, teşvik paketinin bu ay içinde onaylanmasının beklenmesi ve aşılamanın hızlanması ile 90,22’ye geriledi. Dolar, küresel piyasalarda gerilerken, gelişen ülke paralarında da değerlenmesi sürüyor. Dolar / TL tarafında ise sıkı para politikasının korunacağının açıklanması TL’yi desteklemeye devam ediyor. Kasım ayında rekor düşük seviyeye gerileyen TL’nin bu seviyeden başlayan toparlanması %20’nin üstünde. Dün 6,89’a kadar gerileyen Dolar / TL kuru 5 Ağustos’tan beri en düşük seviyesini gördü. Seans sonuna doğru siyasi arenadaki gerginlik sonrasında 7,02’ye kadar yükselen kurda, 6,80 seviyesi kurda destek, 7,10 seviyesi de direnç noktası olarak takip edilecek.

VİOP 30 Endeks kontratında hafif alıcılı açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Şubat kontratı, Salı günü 1.604 - 1.664 fiyat aralığında işlem görerek günü 1.620 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 3.028 artarak 522.354 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 1644 seviyesinin yakınında hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, özellikle 1.645’in üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 1.670 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 1.604 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 1.634 ve 1.645 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 1.613 ve 1.604 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Günün önemli şirket haberleri 17/02/2021

 

Yabancılar hangi hisselerde işlem yapıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)