E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriAlibaba'nın en büyük geri alım planı---

Alibaba'nın en büyük geri alım planı

Alibaba'nın en büyük geri alım planı
22 Mart 2022 - 10:25 borsagundem.com

Alibaba Group hisse geri alım programını artırarak 15 milyar dolardan 25 milyar dolara çıkardı


Çinli e-ticaret devi Alibaba Group Holding Pekin hükümetinin internet devlerini hedef alan düzenlemeleriyle oluşan 470 milyar dolarlık zararı telafi etmek ve yavaş büyüme endişelerini gidermek amacıyla bir yıldan kısa bir sürede ikinci kez hisse geri alım programını artırdı. 25 milyar dolarlık hisse geri alım programı, şirketin en büyük geri alım planı oldu.

E-ticaret devinin Yönetim Kurulu Mart 2024’e kadar devam edecek programı onayladı. Grubun CFO Yardımcısı Toby Xu “hisse geri alımının artırılması Alibaba’nın uzun vadede sürdürülebilir büyüme potansiyeline olan güvenimizi gösteriyor” açıklamasını yaptı.

Alibaba hisseleri bugün Hong Kong’ta yüzde 5.4 yükseldi. Alibaba geçen yılın son çeyreğinde en yavaş büyümesini kaydetmişti.

Şirket, Aralık 2020’de 10 milyar dolarlık hisse geri alımı yapmış ancak düzenlemelere ilişkin endişeleri giderememiş ve şirket hisseleri sert düşüş kaydetmişti.

Çin yönetiminden Alibaba ve Tencent'e ceza

 

Alibaba, cirosunu artırdı

 

Alibaba’ya rekabet cezası ilk kez zarara neden oldu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)