E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAlibaba'dan Hong Kong'a iyi başlangıç---

Alibaba'dan Hong Kong'a iyi başlangıç

Alibaba'dan Hong Kong'a iyi başlangıç
26 Kasım 2019 - 06:35 borsagundem.com

Çinli e-ticaret devi Alibaba, Hong Kong borsasında işlem görmeye başladı. Alibaba hisseleri ilk işlem gününde yüzde 6.9'un üzerinde prim yaptı

New York borsasında işlem gören Çinli e-ticaret devi Alibaba Group hisseleri bugün resmen Hong Kong borsasında da işlem görmeye başladı. Güçlü bir başlangıç yapan Alibaba hisseleri dünyanın en büyük hisse senedi satışını gerçekleştirerek yüzde 6.9'u aşan bir yükseliş kaydetti. 

Hükümet karşıtı protestoların yaşandığı Hong Kong'da işlem görmeye başlayan Çin e-ticaret devi, ikincil listeden en az 11.3 milyar dolar topladı.

Eğer Alibaba, 30 gün içinde aşırı tahsis opsiyonu kullanmayı seçerse, bu miktar 12.9 milyar dolara kadar çıkabilecek.

Hong Kong ve New York borsalarının uyumlu olması, yatırımcıların aynı borsada aynı hisseleri alıp satabileceği ve borsalarda fiyatlandırmanın birbirinden çok uzaklaşma ihtimalinin yüksek olmadığı anlamına gelir.

Alibaba'nın Hong Kong listesi, bu yıl Uber Technologies'in 8,1 milyar dolarlık halka arzını ve Anheuser-Busch InBev'in Asya'daki bira üretim işletmesi için Hong Kong'daki 5,7 milyar dolarlık halka arzını geçerek en fazla hisse satan şirket oldu. 

"TEŞEKKÜRLER HONG KONG"

Salı günkü açılış töreninde konuşan Alibaba CEO'u Daniel Zhang, Hong Kong'a daha önce de gelmek istediklerini hatırlattı. 

Alibaba, başlangıçta Hong Kong'da işlem görmek için başvurusunu yapmış ancak yönetim yapısındaki eksiklikler nedeniyle başvurusu kabul görmemişti. 

Zhang, tören töreninde "Hong Kong'a teşekkür ederim ve HKEX'e teşekkür ederim. Sermaye piyasalarının son birkaç yıldaki reformu ve yenilikçiliği, beş yıl önce neyi özlediğimizi fark etmemizi sağladı" dedi.

Alibaba ayrıca, Çin'in önde gelen çevrimiçi video platformlarından biri olan Youku'yu geliştirmek için daha fazla harcama yapmayı planlıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)