E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriAlibaba kar açıkladı---

Alibaba kar açıkladı

Alibaba kar açıkladı
04 Kasım 2014 - 15:29 borsagundem.com

Alibaba Group Holding Ltd., halka açıldıktan sonra ilk defa kar açıklarken, analist beklentilerini geride bıraktı

Alibaba Group Holding Ltd., halka açıldıktan sonra ilk defa kar açıklarken, analist beklentilerini geride bıraktı. Alibaba'nın bu performansında Çin'in daha fazla harcama bütçesi ayırarak alışveriş trafiğini artırması etkili oldu. 

Alibaba'nın bugün açıkladığı bir bildiriye göre, arındırılmış kar ikinci çeyrekte hisse başına 2.79 yuan (46 ABD senti) seviyesindeydi. Bloomberg anketine katılan analistlerin ortalama tahmini 2.74 yuan seviyesindeydi. Şirketin üçüncü çeyrekte net karı ise 3.03 milyar yuan oldu. 

Alibaba'nın gelirleri ise 16.8 milyar yuan olurken, 26 tahminin ortalaması 16 milyar yuan düzeyinde gerçekleşmişti. Çin'de 632 milyon internet kullanıcısı bulunuyor ev bu rakam Hindistan hariç bütün ülkelerden daha yüksek seviyede. 

Başkan Jack Ma, geçtiğimiz ay yaptığı bir açıklamada televizyon ve film içerikleri için Hollywood'da bir iş ortağı aradıklarını, mobil ödemeler için de Apple Inc. ile bir işbirliği yapabileceklerini söylemişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)