E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAli Koç'tan Musul açıklaması---

Ali Koç'tan Musul açıklaması

Ali Koç'tan Musul açıklaması
22 Ekim 2016 - 10:43 borsagundem.com

Musul konusunda "Kendi mahallemizde olanlara dahil olmak zorundayız" diyen Ali Koç, Batı'nın kısa vadeli hesaplar yaptığını ve Ortaduğu'da rejim değişikliklerinin bir işe yaramadığını belirtti.

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili Ali Koç, Musul operasyonuyla tekrar gündeme gelen Türkiye’nin Ortadoğu’daki rolü ve etkisi konusunda “Kendi mahallemizde olanlara dahil olmak zorundayız” değerlendirmesinde bulundu.

Washington DC’de Smithsonian Müzesi’nde 3 ay devam edecek Kuran-ı Kerim Sanatı: Türk ve İslam Eserleri Müzesi’nden Hazineler sergisinin açılışında gazetecilerle bir araya gelen Ali Koç, Ortadoğu’daki çalkantılarla ilgili açıklamalarda bulundu. Koç, son 3 haftadır ABD’de temaslarda bulunduğunu, buradaki temaslarından elde ettiği izlenimin Batılıların Ortadoğu’da neler olup bittiğini ve Türkiye’nin hassasiyetlerini anlamadığı yönünde olduğunu söyledi.

“BATI’NIN EN BÜYÜK HATASI”

“Türkiye gibi bir ülkenin kayıtsız kalmasının mümkün olmayacağını da anlamıyorlar. Sınırımızda var olan terör örgütleri konusundaki hassasiyetlerimizi de anlamıyorlar” diye devam eden Koç, bu ortamda fark yaratabilecek bir ülke varsa bunun Türkiye olduğunu dile getirerek “Bu kaos ortamının giderilmesi için Türkiye’nin önemli bir rolü olduğunu yaşayarak görüyoruz. Bölgesel bir güç olmak istiyorsa, sağdan soldan içeriden dışarıdan saldırılara maruz kaldığı bir ortamda Türkiye burnunun dibinde olan bitene kayıtsız kalamaz. Kalması bekleniyorsa bu Batı dünyasının en büyük hatası” şeklinde konuştu.

“KISA VADELİ HESAPLAR YAPILIYOR”

Son olarak Musul harekâtıyla gündeme gelen Irak’ın tarihini hatırlatan Koç, Irak savaşı ve sonrasında bölgede yaşananların rejim değişikliğinin nelere yol açabileceğini ortaya koyduğunu ifade etti. Koç, Ortadoğu tarihinde rejimlerin yıkılmasının kısa vadeli hesaplarla yapıldığını, uzun vadede açılan yaraların ise maalesef dikkate alınmadığını kaydetti. Koç, “Irak’ta Saddam’ın devrilmesinin ardından olanlara bakınca bir kez daha rejim değişikliğinin sonuçlarının işe yaramadığını gördük” dedi. Bölge ülkeleriyle karşılaştırıldığında Türkiye’nin bütün ülkelerden ayrıştığının altını çizen Koç, “Fakat kendi mahallemizde olanlara dahil olmak zorundayız” diye devam ederken, Türkiye’nin dünya açısından kaybedilmemesi gereken bir fırsat yaratabileceğini, kendisini daha iyi anlatması gerektiğini kaydetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)