E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporAli Koç'tan Diyanet'e mektup: Kırgınım---

Ali Koç'tan Diyanet'e mektup: Kırgınım

Ali Koç'tan Diyanet'e mektup: Kırgınım
26 Mayıs 2021 - 14:55 borsagundem.com

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a mektup yazan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, kendisini Düzce'de bir camide eleştiren müftüye yanıt verdi.

Düzce'de Akçakoca Müftüsü Şaban Soytekinoğlu, geçtiğimiz günlerde yaptığı konuşmada Selanik göçmenlerini hedef alması sonucu eleştirilerin hedefindeki isim oldu.

Filistin olayları ve Yahudilere değindiği vaazında Soytekinoğlu, Selanik göçmenleri için “Yüzde 90’ı Sabetayist. Aslında Müslüman değil” deyip Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’a da göndermede bulunmuştu…

Müftünün vaazında isim vermeden şu ifadeleri kullanmıştı:

“Bunlar dünyanın neresinde olursa, şu an ses çıkarmadıklarına bakmayın, İstanbul'da gezi olaylarında otellerinde insanları barındıran kimdi? Gene Yahudiler idi. Şu an bir şirketin bir takımın başkanı. Bunlar gücü, kuvveti eline geçirdiği zaman size de aynısını yaparlar.”

Diyanet İşleri Başkanlığı, yaşanan gelişmeler üzerine Soytekinoğlu’nu açığa aldı.

BAŞKAN ALİ KOÇ’TAN MEKTUP

Müftünün hedefindeki isim olan Ali Koç da, bu gelişmeler üzerine Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a bir mektup yazdı.

Koç, mektubunda şu ifadelere yer verdi;

* Kutsal mekanımız olan camilere bu nefret söylemini taşımak, hem de tamamen yalan yanlış bilgilerle ve iftiralarla bunu yapmak, hem çok üzücü hem de ürkütücü.

* İnsanlığın barışını savunması gereken bu zor günlerde umut aşılaması ve birleştirmesi beklenen bir din görevlisi nasıl bu kadar sorumsuzca davranabilir? İnanın bir cevap bulamıyorum.

* Dünyanın çok uzun zamandır karşı karşıya olduğu bir diğer salgın da “nefret söylemi” ve ne yazık ki bu salgınla mücadele edebileceğimiz bir aşı da yok.

* Ancak hep birlikte bu kişilere asla geçit vermeyerek nefret söyleminin olağanlaşmasına müsaade etmeyerek ve tolerans göstermeyerek anlamlı bir yol alabiliriz. Bu her şeyden önce çocuklarımıza karşı sorumluluğumuzdur diye düşünüyorum.

*Kul hakkına girmeden, yalan söylemeden, iftiradan sakınarak yaşama sorumluluğuna sahip bir ailenin temsilcisi olarak derinden hissettiğim gönül kırgınlığımı sizinle paylaşmak istedim.

Akçakoca Müftüsü görevden uzaklaştırıldı

 

Fenerbahçe'de Ali Koç'tan 'Emre Belözoğlu' kararı!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (19)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • emmi27 Mayıs 2021 13:53

    BOŞ YAPMA ALİCİM GİT TAKIMIN İÇİNE ETTİN ONU KURTAR- BU KADAR MAL MÜLK GÖKTEN YAĞMADI SANA ÇALIŞMAKLADA OLMADI ;)

  • Arif gsli 26 Mayıs 2021 23:42

    Müftü doğrumu yalnışmı demiş, koç ailesi ile Allah arasında. Amma vehbi koç türktür, karısı yahudi gerisinide size barakıyom. Yahudi güçlü oluncaya kadar kedidir....

  • Sedrettin özdemir 26 Mayıs 2021 23:13

    Trabzondan akıllı ve vatan sever insan çıkmaz mı?

  • Ahmak group sizi 26 Mayıs 2021 21:19

    Muftu dogru söylemiş miş ukela insanlara hakeret ve yafta yapıştırmaya kimin hakkı var? Adam olun önce in-san olun tâbi olabilir seniz...

  • Erol g.26 Mayıs 2021 21:09

    MÜFTÜ HERKESİN HUZURUNDA TÖVBE EDİP YÜCE ALLAH'TAN BAĞIŞLANMA DİLEMELİ BALKAN MUHACIRLERİNE/GÖCMENLERINE SÖYLEDİĞİ SÖZLERDEN DE PİŞMANLIĞINI DILE GETİRİP ÖZÜR DİLEMELİ

  • Ahmet 26 Mayıs 2021 19:09

    Ali başkan sen darılıp kırılma karşındakiler adam değil adamlığı bırak senin tırnağın değil....

  • adem26 Mayıs 2021 20:03

    müftü doğruyu söylemiş. biraz araştır kardeş. insanları maddiyatları ile değerlendirme

  • vatandaş 26 Mayıs 2021 18:31

    bir din adamının elinde kılıç olurmu ? hangi dinden olursa olsun bu çok ayıptır bunu papazda yapsa hahamda yapsa insanlık dışıdır,dinler mi değişti haberimiz yok ,dinler iyilği merhameti ,güzelliği dostluğu öğretmezmi peki bu kılıç neyin nesi ,bu adam bence islamın ayağına bağ başkasını düşünemiyorum görevden derhal alınmalı ,allah rızası için doğru bulduğum için yazdım

  • Filozof26 Mayıs 2021 17:10

    Zaten diyanet hutbeleri hep siyasi nerde o eski hutbeler

  • Arif gsli26 Mayıs 2021 23:43

    Filozof nicki sana ağıe gelmiş. Sen felsefeci de kendine

  • Bedir 26 Mayıs 2021 17:09

    Hem kırılmış hemde incinmiş😜

  • hoca26 Mayıs 2021 16:49

    müslüman olmayanlara camide hutbe verdiriyorlar

  • Bika26 Mayıs 2021 16:27

    Ali KOÇ'un dedesi,  Bayramiyye Tarikâtı'nın kurucusu Hacı Bayram-ı Veli.

  • Yaaaa heeeeee heeee27 Mayıs 2021 21:48

    😂😂😂😂😂😂😂😂😂🤮🤮🤮🤮🤮🤮

  • Arif galş26 Mayıs 2021 23:44

    Eeee vwhbi koç un hanımıda. Yahudi. Boş yapma

  • Ali26 Mayıs 2021 15:40

    Bizde kırgınız Sayın Başkan, bazı hipotezlere göre dinlerin Hz. Ademle birlikte 7 bin yıl önce ortaya çıktığı söylenmektedir. İslamiyet ise 610 yılından itibaren hükmünü devam ettirmektedir. Ancak yıllarca kardeşiz deyip ötekileştirme her devirde vardı? Hadisler olmasına rağmen, kimse kimsenin ne kadar imanlı oldugunu bilmedigi halde hep yorum yaparlar. İyiki dinin koruması Allahın emrinde. İnsanlarda olsa halimiz nice olurdu. Düşünmek bile istemiyorum. Allah indinde takvalarının ne olduğunu bilmeden boş boş insanlarımızı eleştirirler. Üzülmeyin en dogrusunu bizi yaratan bilir!

  • Nazmi dem27 Mayıs 2021 23:54

    Osmanlı padişahlarının karılarıda müslüman değil,, ayrıca koçlar bu ülkede yüzbinlerce insana iş imkanı sağlıyor hemde tüm haklarını veriyor,, vergisini veriyor hemde rekorlarla. Senin bu savunduğun merdiven altı dindarlar sadece ayrıştırıcı dil kullanarak maaş alıyor hemde o vergilerden stop

  • Okie Dokie26 Mayıs 2021 15:33

    Diyanet işleri başkanı derhal istifa etmelidir

  • Ahmet 26 Mayıs 2021 19:09

    O kadar onur insanlık var mı ki?