E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisAli Koç TÜSİAD Başkanı olacak mı---

Ali Koç TÜSİAD Başkanı olacak mı

Ali Koç TÜSİAD Başkanı olacak mı
30 Ekim 2016 - 05:01 borsagundem.com

Sürpriz bir şekilde Fenerbahçe başkan adayı olan Ali Koç ismi şimdi de TÜSİAD için geçiyor

Fenerbahçe başkanlığına aday olan Ali Koç ismi şimdi de TÜSİAD başkanlığı için geçmeye başladı. İş dünyası ve spor camiasında sevilen bir isim olan Ali Koç'un TSİAD başkanlığını Hürriyet'teki köşesine taşıyan Jale Özgentürk, "Sadece babası Rahm Koç'un değl, çoğu TÜSİAD üyesinin gönlünde de Al Koç'un başkanlığı yatıyordu" diye başladığı yazısı şöyle devam ediyor: "Ancak o sürpriz bir şekilde 2018'de Fenerbahçe başkanlığı için adaylığını açıkladı. Koç önce TÜSİAD sonra Fenerbahçe'ye başkan olur mu? Koç olmazsa Cansen Başaran Symes'n devam etmes sürpriz olmaz. "Ben TÜSİAD başkanı olsun istyorum, onun gönlü Fenerbahçe’de.” Koç Holdng Yönetm Kurulu Onursal Başkanı Rahmi Koç’la bu yılın başında yaptığımız bir sohbette, Ali Koç’un Fenerbahçe başkanlığı yine gündemdeydi. Nasıl karşıladığını sorduğumda, Rahmi Bey yukarıdaki yorumu yapmıştı. Ali Koç’un Fenerbahçe’ye başkan adaylığı son günlerin en öneml gündem maddelerinden biri oldu. Bu kez Koç kendi ağzından 2018’de aday olableceğini açıkladı. Ali Koç, Ankara’dan sinyal alıp mı aday oldu, yoksa nabız mı yokluyor? Aziz Yıldırım’ın desteği var mı, yoksa erken mi davrandı? Fenerbahçe ve futbol camiası şimdi bu soruların yanıtlarını arıyor. Türkiye’nin en büyük şirketinin başındak bir işadamının bunları düşünmeden konuşacağını düşünmek zor tabi."

Bu arada gözler 11 Ocak'ta yapılacak TÜSİAD genel kuruluna çevrilmiş durumda.  TÜSİAD’a başkan bulmak hala zor. Jale Özgentürk, Ali Koç istemezse, Cansen Başaran Symes’in başkanlığından herkesin memnun olduğunu belirtiyor.

Özgentürk yazısında şu noktalara dikkat çekiyor: 

"Diğer taraftan TÜSİAD’ın yılın son Yüksek İstişare Konsey geleneksel olarak bu yıl da aralık ayında Ankara’da yapılacak. Normalde aralık ayının 19–20’s gibi yapılan bu toplantı, genel kurulun öne çekilmesyle 1 Aralık’ta olacak. Bu toplantıda Zafer Yavan’ın yerine Bahadır Kaleağası TÜSİAD Genel Sekreterliği görevine başlayacak. Türkiye’nn en öneml iş örgütlerinden TÜSİAD’da profesyonel yöneticden patron başkanlığa dönülecek mi, onu da ocak ayında göreceğiz!"

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)